Fiica şefului CJ Prahova, urmărită penal în dosarul de evaziune al lui Păvăleanu, fost angajat al Guvernului

Andreea Cosma, fiica şefului CJ Prahova, Mircea Cosma (PSD), este urmărită penal în dosarul „tunului” de 35 milioane de euro în care au fost arestaţi preventiv în 19 octombrie fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului (SGG) Marcel Păvăleanu şi alţi 5 evazionişti. „Deea”, pe numele ei de scenă din vremea când cocheta cu muzica, este acuzată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti că, în calitate de notar public, ar fi înfiinţat mai multe firme-fantomă prin intermediul cărora ar fi realizat returnări ilegale de TVA în valoare de 300.000 de lei.

Acuzaţiile împotriva Andreei Cosma sunt de evaziune fiscală şi spălare de bani, pentru care riscă până la 12 ani de închisoare. Anchetatorii au început urmărirea penală şi împotriva cabinetului ei de notar şi i-au pus sechestru pe conturi.

Infracţiunile au fost comise în acelaşi mod de operare: în perioada 2012-2013, inculpaţii au făcut achiziţii şi livrări de mărfuri şi servicii prin aproximatriv 60 de societăţi comerciale din Bucureşti şi judeţul Prahova, unele de tip „fantomă”, pentru a nu plăti sumele datorate statului pentru operaţiunile comerciale derulate.

Baronul PSD Mircea Cosma, zis şi „Voievodul”, pentru că, prin societatea cultural-istorică patronată de el, a împânzit judeţul Prahova, ţara şi Europa cu busturi de voievozi – dintre care 18 statui îl reprezintă numai pe Mihai Viteazul – mai are un copil, Vlad, care face afaceri cu statul prin firma de IT Oznet, pe care şi-a deschis-o încă de la vârsta de 19 ani.

Cosma jr a pus mâna pe contracte cu Societatea Naţională a Cărbunelui SA Ploieşti şi cu rafinăria Petrobrazi, iar în 2008 a intrat în politică şi a fost consilier al lui Adrian Năstase. Este, însă, prieten din liceu şi cu Sebastian Ghiţă, mogulul RTV.

Şi, cum nu putea să fie totul perfect, Vlad Cosma este amic cu interlopul ploieştean Răzvan Alexe, lucru pe care şi-l asumă, alături de acesta fiind implicat într-un scandal cu împuşcături, în urma căruia Alexe a fost rănit, iar Vlad Cosma a fost cercetat pentru lovire şi alte violenţe. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.