Filiera permiselor auto de la Gorj: Medicii, asistentele și instructorii auto au fost ARESTAŢI

Toţi cei 10 inculpaţi ridicaţi în urma percheziţiilor de luni de ofiţerii DGA şi reţinuţi la Parchetul General pentru corupţie în dosarul permiselor auto din Gorj au fost arestați preventiv pentru 29 de zile, prin decizia de marţi seară a magistraților Tribunalului București.

Este vorba despre 2 administratori de școli de șoferi – Gheorghe Frățilescu, Georgiana Stroe -, un instructor auto – Petre Bogdan -, 3 medici – Elena Băltărețu, Dana Maria Vodislav și Rodica Lehner – 3 asistente medicale – Elena Liliana Răcman, Lorenziana Paula Diaconescu și Adam Eugenia – și fiului uneia dintre doctoriţe – Dinică Băltărețu.

Toţi sunt acuzaţi de trafic de influență, abuz în serviciu, luare de mită, fals intelectual, uz de fals.

În dosar sunt puse sub acuzare încă 6 persoane: agenții de poliție Nicu Cristian Stroe și Daniel Ciurea, Vasile David (instructor auto), Florj Ciora (informatician), Vasile Silian (medic) și George Ionuț Stroe. Aceștia sunt cercetaţi în libertate, cu interdicția de a părăsi localitatea de domiciliu sau țara.

Toţi cei enumeraţi mai sus au făcut parte dintr-o rețea infracţională care se ocupa cu eliberarea frauduloasă a permiselor auto. Aceasta a fost destructurată luni, în urma a 16 percheziţii efectuate la domiciliile şi locurile de muncă ale inculpaţilor.

la descinderi au fost identificate şi indisponibilizate importante sume de bani (circa 900.000 lei şi 23.500 euro) distribuite în 16 plicuri – fiecare dintre acestea având consemnat monetarul -, precum şi numeroase bijuterii.

Informaţii detaliate, în comunicatul Parchetului General.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.