Fost deputat PDL, condamnat definitiv la închisoare împreună cu tatăl şi vărul

Dragoş Iftime, fost deputat PDL de Vaslui, a fost condamnat definitiv, astăzi, de Curtea de Apel Iaşi, la 6 ani de închisoare cu executare, pentru evaziune fiscală, constituire a unui grup infracţional organizat şi spălare de bani, fapte comise în calitate de administrator al unei firme de preparate din carne. De asemenea, instanţa a dispus confiscarea de la Dragoş Iftime a sumei de 124.491,25 lei.

În acelaşi dosar, Curtea de Apel Iaşi l-a condamnat şi pe tatăl fostului deputat, Ionel Iftime, în calitate de director general, la 5 ani de închisoare, precum şi pe vărul său, Ionuţ Atofanei, ca fost director comercial, la 4 ani şi 4 luni de închisoare cu executare.

Potrivit procurorilor DIICOT, fostul deputat Dragoş Iftime, împreună cu tatăl şi vărul său, s-au asociat în vederea comiterii de infracţiuni, prin folosirea unor facturi în care erau trecute operaţiuni comerciale fictive care se derulau cu o firmă din localitatea Grajduri, judeţul Iaşi, ce nu avea nicio activitate reală.

“Conform aceleiaşi scheme financiare, învinuiţii au falsificat documente contabile şi registre contabile, astfel încât au dorit să lase impresia că întreaga evaziune fiscală s-ar fi produs doar în contabilitatea Black Company SRL, prin neînregistrarea veniturilor, şi nu în contabilitatea Koket SRL, prin înregistrarea de operaţiuni fictive”, susţineau anchetatorii.

Procurorii au stabilit că, în perioada 2002 – 2005, firma fostului deputat Dragoş Iftime a achiziţionat animale de la persoane fizice din târgurile din judeţele Vaslui şi Iaşi, iar pentru justificare înregistra în contabilitate facturi fictive emise de societatea ieşeană.

În fapt, susţin anchetatorii, reprezentanţii societăţii lui Iftime aveau facturi şi chitanţiere în alb, pe care le completau atunci când făceau achiziţiile de animale.

“Au fost eliberate în alb, numai semnate şi ştampilate, către reprezentanţii Koket SRL Vaslui, iar aceştia le-au completat ulterior, după cum au dorit, pentru a justifica în contabilitate intrările de animale de la persoanele juridice, cu toate că acestea proveneau de la persoane fizice, şi a-şi crea posibilitatea de compensare sau rambursare TVA de la bugetul de stat”, se mai arăta în rechizitoriul DIICOT.

Toate aceste nereguli au fost constatate în urma unui control făcut de comisarii Gărzii Financiare la firma din judeţul Iaşi.

În urma cercetărilor, procurorii au stabilit că prejudiciul total adus bugetului statului se cifrează la peste 200.000 de lei. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.