Fost ofiţer de poliţie judiciară la DNA, judecat pentru divulgare de informaţii din dosare

Valentin Tătar, fost ofiţer de poliţie judiciară la Direcţia Naţională Anticorupţie, va fi judecat pentru că a dat unor persoane informaţii din dosare. Procurorii DNA au propus instanţei condamnarea acestuia la 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendare, după ce a recunoscut faptele de care este acuzat. Tribunalul Cluj urmează să dea o decizie în acest dosar.

„Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au sesizat Tribunalul Cluj cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei de către Valentin Tătar, ofiţer de poliţie judiciară în DNA la data faptelor, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea în concurs a trei infracţiuni, din care una în forma tentativei, de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii”, precizaeză DNA.

Procurorii mai menţionează, în acordul de recunoaştere a vinovăţiei, că în perioada ianuarie – iunie, Valentin Tătar a transmis unor persoane informaţii din două dosare penale.

“În prezenţa apărătorului ales, inculpatul Tătar Valentin a declarat expres că recunoaşte comiterea faptelor reţinute în sarcina sa, că acceptă încadrarea juridică pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală, că este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei stabilite, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv: 1 an şi 6 luni de închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani”, mai arată DNA. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.