Fostul şef al RATB, Viorel Popescu, condamnat la 4 ani și 4 luni închisoare

Viorel Popescu, fost director general al Regiei Autonome de Transport București (RATB), a fost condamnat astăzi de Tribunalul București la 4 ani și 4 luni închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu și conflict de interese în legătură cu atribuirea nelegală a unui contract de asistență juridică.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel București.

Viorel Popescu a primit 4 ani închisoare pentru abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave și 1 an închisoare pentru conflict de interese. La pedeapsa cea mai grea de 4 ani s-a adăugat un spor de 4 luni.

De asemenea, instanța a admis în parte acțiunea civilă formulată de RATB și l-a obligat pe Viorel Popescu să plătească 3.018.007 lei, fiind menținut sechestrul pe imobile deținute de acesta.

Viorel Popescu a fost trimis în judecată de către procurorii DNA în septembrie 2014, după ce fusese arestat preventiv în 7 iunie şi plasat în arest la domiciliu în 16 iunie. El este acuzat că în perioada 10 noiembrie 2011 – 9 octombrie 2012 a acordat foloase materiale necuvenite firmei private SC Urbconnet SRL, pentru prestarea de servicii juridice deşi aceasta nu avea drept de asistență juridică și reprezentare în instanță.

Prejudiciul adus RATB a fost stabilit de anchetatori la suma de 3.657.576 lei (aproximativ 820.000 euro).

Viorel Popescu a fost arestat din nou în ianuarie anul acesta şi a fost trimis în judecată o lună mai târziu într-un nou dosar, în care este acuzat că a luat şpagă de la doi oameni de afaceri, în decembrie 2011, pentru a le facilita obţinerea contractului de cumpărare a 232 de mijloace de transport casate din parcul propriu al RATB, pentru dezmembrarea și valorificarea acestora.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.