Fostul director general al Aeroportului Otopeni riscă între 1 şi 5 ani de închisoare

Tudor Jidav, fost director general al Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB) SA (Aeroportul Internațional “Henri Coandă” – Otopeni), a fost găsit în conflict de interese de Agenția Națională de Integritate (ANI), care a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 6 în vederea cercetării penale a acestuia pentru conflict de interese. El riscă să intre la închisoare între 1 şi 5 ani, potrivit Art. 301 din noul Cod Penal.

Inspectorii de integritate au constatat că Tudor Jidav a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie penală deoarece a semnat contracte de colaborare între CNAB, al cărei director general era, și BRD Groupe Societe Generale, unde soția acestuia deține calitatea de angajat și acționar.

Valoarea contractelor încheiate este de 456.776 euro, plus TVA, iar de pe urma lor soţii Jidav au realizat foloase patrimoniale.

Tudor Jidav a deținut funcția de director general în cadrul SC Compania Națională Aeroporturi București SA în perioada 18 noiembrie 2009 – 12 iunie 2012, în timpul guvernării Boc şi sub miniştrii Radu Berceanu şi Anca Boagiu.

ANI precizează că Jidav a încălcat art. 301 din noul Cod Penal al României.

Acest articol stipulează că “fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soțul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică”. 

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.