UPDATE! Fratele lui Dinel Staicu a fost arestat preventiv în dosarul judecătoarelor corupte

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au emis, joi seară, mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele lui Marian Staicu, fratele lui Dinel Nuţu (fost Staicu). El fusese reţinut, miercuri, de procurorii DNA, fiind acuzat că le-a dat mită 80.000 de euro şi a cumpărat influenţa judecătoarelor Viorica Dinu şi Antonela Costache, de la Tribunalul Bucureşti, şi ele arestate din 15 martie, alături de Ileana Răducan, avocat în Baroul Dolj, Marian Vasile Tudor, Angela Cîrlan şi Leon-Marius Neagu. 

UPDATE 3 ianuarie 2014: Marian Staicu a fost eliberat din arest preventiv în această seară la ora 22.00, după 8 luni, după ce şi-a recunoscut faptele. El va fi cercetat în continuare în stare de libertate. Cele două judecătoare au rămas în continuare în arest.

Potrivit DNA, în cursul lunii februarie, Marian Staicu le-a dat judecătoarelor Dinu şi Costache, de la Secţia a II-a penală a Tribunalului Bucureşti, suma de 80.000 de euro. Cele două au lăsat să se creadă că au influenţă asupra colegilor judecători în a-i determina să pronunţe o soluţie de punere în libertate a lui Nuţu (fost Staicu) Dinel, fratele lui Marian Staicu.

Şpaga a fost dată cu ajutorul avocatei Ileana Alina Răducan şi al altei persoane, precum şi prin intermediul grefierului Sorin Vasilescu.

Amintim că Dinel Nuţu, fost preşedinte al SIF Oltenia, şi-a schimbat numele în Staicu în 2011, imediat după eliberarea din arest preventiv în dosarul devalizării Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR). Chiar cu o zi înainte de sentinţa de condamnare la 7 ani de închisoare, el a fugit din ţară, fiind dat în urmărire prin INTERPOL şi prins în Ungaria.

După numai 1 an însă, un complet al Curţii de Apel Bucureşti l-a eliberat, admiţându-i recursul în anulare. Dinel a rămas însă în arest deoarece primise între timp mandat de arestare preventivă într-un alt dosar, cel al fraudării Transgaz Mediaş. Acum, fratele lui, Marian Staicu, încerca să-l scoată din închisoare dând şpagă judecătoarelor corupte de la TB.

Anchetatorii DNA arată că, în luna ianuarie a.c., grefierul Sorin Vasilescu de la Tribunalul Bucureşti a primit 5.000 de euro de la avocaţii Ileana Răducan şi Costel Petre, pentru a manipula sistemul informatic de înregistrare a cauzelor penale, astfel încât dosarul privind eliberarea din arest a lui Dinel Nuţu să fie repartizat la un complet din care făceau parte şi cele două judecătoare.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.