Gruia Stoica şi Doru Boştină au fost trimişi în judecată

Procurorii DNA au finalizaz ancheta într-un termen record de două săptămâni şi au trimis dosarul la Curtea de Apel Bucureşti. De acolo, dosarul va fi trimis la camera preliminară unde va sta maxim 60 de zile, timp în care un judecător se va ocupa de formalizăţile privind citaţiile etc. şi va decide dacă Gruia Stoica va putea fi eliberat din arestul preventiv şi trimis în arest la domiciliu sau altă măsură.

După cele două luni, dosarul îşi va relua drumul firesc la judecată.

Gruia Stoica, patronul GFR, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, în 30 ianuarie, pentru că i-a dat 3 milioane de euro avocatului Doru Boştină pentru a afla preţul cerut de CFR Marfă la licitaţia organizată de Complexul Energetic Oltenia, pentru transportarea cărbunelui pe o perioadă de 3 ani.

Stoica şi Boştină s-au întâlnit pe 22 ianuarie 2014 într-un hotel din Bucureşti, iar Stoica l-a întrebat dacă se mai află “în relaţii bune” cu fostul secretar de stat din Ministerul Transporturilor, Bogdan Găurean. Discuţia a fost interceptată de procurori şi se află în referatul DNA.

Între timp, directorul general al CFR Marfă – de la care trebuia Boştină să afle oferta companiei feroviare de stat – a făcut atac cerebral şi a murit.

Amintim că, în 20 iunie 2013, compania GFR a câştigat licitaţia pentru pachetul majoritar de acţiuni al companiei CFR Marfă dar nu a reuşit să dea banii oferiţi nici după 4 luni, deşi a primit din plin ajutorul Guvernului şi Ministerului Transporturilor, care au fost nevoite în final să admită ratarea privatizării.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.