Grupare infracţională ce intermedia achiziţii de motorină direct de la rafinării, destructurată

Membrii unei grupări infracţionale au fost prinşi în flagrant, luni, după ce au încasat 71.000 de lei de la o societate comercială pentru a intermedia livrarea a 27.100 de litri de motorină direct de la rafinărie. Ei au fost reţinuţi de anchetatori, iar după audiere vor fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă. Unul dintre cei 7 membri este urmărit la nivel naţional pentru executarea unei condamnări de 3 ani cu închisoare pentru înşelăciune, informează Poliţia Română. După prinderea flagrant a membrilor grupării, poliţiştii bucureşteni au efectuat simultan 4 percheziţii domiciliare şi 3 controale la autoturismele cu care se deplasau infractorii. Au fost ridicate, pentru continuarea cercetărilor, documente financiar-contabile, unităţi centrale de calculator, medii de stocare şi trei cuţite tip baionetă.

Ancheta a început în august, când poliţiştii Capitalei au obţinut informaţii şi au documentat activitatea grupării, care este compusă din membrii unei societăţi comerciale. Aceştia intermediau tranzacţii de motorină direct de la rafinării către beneficiari, la un preţ atractiv, trimiţând oferte către potenţialii cumpărători.

Condiţiile de tranzacţie stabileau ca beneficiarul să trimită cisternele pentru a fi încărcate cu combustibil la diverse rafinării din ţară, unde erau preluate de presupusul delegat al firmei de intermediere. După încărcare şi plecarea presupusului delegat, acelaşi beneficiar trebuia să vireze online contravaloarea mărfii într-un cont indicat de falşii intermediari, care motivau că vor vira suma cuvenită rafinăriilor de la care se încărca combustibilul, fără ca în realitate să facă acest lucru.

Cu acelaşi mod de operare, membrii grupării au comis patru fapte.

Acţiunea de luni a poliţiştilor s-a realizat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 şi a fost sprijinită de ofiţeri din cadrul Serviciului Operaţiuni Speciale Bucureşti, poliţişti ai Brigăzii Rutiere Bucureşti şi ai Secţiei 22 Poliţie, precum şi de luptători ai Serviciului Special de Intervenţie Rapidă.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.