Uioreanu, Pogăcean şi Bene au fost arestaţi preventiv

Horea Uioreanu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, potrivit deciziei luate în această seară la ora 19.50 de instanţa Curţii de Apel Cluj. Preşedintele CJ Cluj, împreună cu oamenii de afaceri clujeni Vasile Pogăcean şi Ioan Bene – arestaţi şi ei preventiv -, au fost reţinuţi aseară de procurorii anticorupţie în această seară, primul pentru luare de mită şi ceilalţi doi, pentru dare de mită.

Pogăceanu este administratorul SC Sinai Comimpex SRL Iclod, iar Bene, membru AGA la SC Construcţii Napoca SA – firma care a construit pista aeroportului din cluj, ale cărei costuri au fost majorate, prin acte adiţionale, cu 42 milioane de euro.

Uioreanu lua de la aceştia 15% din contractele pe care le acorda, evident, preferenţial, din bani publici. Procurorii îl acuză de luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani.

De la Pogăcean, Uioreanu a luat şpagă, eşalonat, suma totală de 174.000 de lei pentru că i-a acordat diverse contracte, printre care şi pe cel pentru construirea şoselei de Centură Cluj-Napoca, denumită de presă “Centura de Diamant”.

De la Bene, Uioreanu a luat mită suma totală de 100.000 de lei.

Avocatul lui Uioreanu a spus că acesta şi-a recunoscut o parte din fapte.

De altfel, anchetatorii au fost sprijiniţi în instrumentarea cazului de ofiţerii SRI, astfel că există interceptări.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.