Hotărârea Senatului privind salvarea lui Șova, publicată în Monitorul Oficial

La aproape o lună de la votul Senatului prin care Dan Șova a fost salvat de arestarea preventivă pentru care DNA ceruse aviz, astăzi a fost redactată și Hotărârea privind votul, publicată în această după-amiază în Monitorul Oficial.

În Hotărâre se constată că, prin votul din data de 25 martie, nu au fost îndeplinite condițiile pentru încuviințarea reținerii și arestării preventive a lui Dan Șova.

Documentul a fost aprobat astăzi de conducerea Senatului și, într-un târziu, semnat de președintele acestui for, Călin Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu a fost obligat de Curtea Constituțională a României (CCR) să publice în Monitorul Oficial o hotărâre privind refuzul Senatului de a încuviința reținerea și arestarea preventivă a lui Dan Șova, după ce acesta a falsificat facturi și a distrus probe din dosar.

Președintele Senatului a sperat până în ultima clipă că va scăpa basma curată din „afacerea Șova”, adică fără să semneze niciun document pentru rezultatul ilegal al votului din Senat.

Tot astăzi, Tăriceanu a transmis la DNA toate înscrisurile cerute imperativ de Kovesi.

Este vorba despre toate deciziile Senatului din 2014 și 2015 privind cererile DNA de încuviințare a începerii urmăririi penale și a reținerii și arestării preventive a unor senatori, pentru a se vedea dacă în toate s-a aplicat aceeași unitate de măsură.

Vestea proastă pentru Tăriceanu este că îl paște o anchetă penală pentru abuz în funcție, deoarece nu a aplicat în toate cazurile regula majorității parlamentarilor în funcție, ci pe cea a majorității simple.

”Nu știu care ar fi acuzația de abuz, dar sigur, sunt tot felul de nepricepuți care vorbesc despre abuz”, a declarat el.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.