Hrebe’ junior, singur acasă

Andrei Hrebenciuc a fost plasat în arest la domiciliu după două luni de stat după gratii, însă va petrece Crăciunul fără tatăl său, „Flacăra violet” a PSD, rămas în arestul Poliţiei Braşov alături de deputatul Ioan Adam şi de omul de afaceri Gheorghe Paltin Sturdza, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri de 304 milioane de euro.

Hrebe’ jr şi Paltin Sturdza au fost arestaţi preventiv în 24 octombrie, iar Viorel Hrebenciuc, 5 zile mai târziu, fiind “încurcat” de imunitate.

Deputatul Adam şi-a pierdut imunitatea imediat după alegerile prezidenţiale şi a fost arestat în 20 noiembrie.

Instanţa supremă le-a prelungit cu 30 de zile mandatele lui Hrebe’ senior, Adam şi Paltin Sturdza.

“Admite propunerea de prelungire a arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție, Serviciul Teritorial Brașov. Dispune prelungirea arestării preventive a inculpaților (…) pentru o perioadă de 30 de zile, astfel: de la data de 20 decembrie 2014 până la data de 18 ianuarie 2015, inclusiv, pentru inculpatul Adam Ioan; de la data de 23 decembrie 2014 până la data de 21 ianuarie 2015, inclusiv, pentru inculpații Hrebenciuc Andrei și Sturdza Paltin Gheorghe; de la data de 28 decembrie 2014 până la data de 26 ianuarie 2015, inclusiv, pentru inculpatul Hrebenciuc Viorel”, se arăta în decizia instanței ÎCCJ.

În acest dosar a fost arestat preventiv, în 17 decembrie, şi judecătorul Lorand Andras Ordog de la Tribunalul Covasna, acuzat că a luat mită de la Adam pentru a da o soluţie favorabilă lui Paltin Sturdza. Ordog, ca şi colegul său Gabriel Uţă, era cercetat iniţial în libertate, însă anchetatorii au cerut arestarea sa, date fiind indiciile legate de mită.

Potrivit anchetatorilor DNA, începând din aprilie 2013, Viorel Hrebenciuc, împreună cu deputatul Ioan Adam, cu Paltin Gheorghe Sturdza şi Dan Costin Bengescu, a constituit şi coordonat un grup sprijinit ulterior şi de alte persoane, care urmărea să obţină venituri prin oferire de mită, cumpărare de influenţă sau folosirea nelegală a influenţei, pentru a urgenta punerea în posesie şi eliberarea titlului de proprietate, precum şi vânzarea rapidă a terenului forestier în suprafaţă de 43.227 de hectare, dobândit prin hotărârea judecătorească din 2012 de la Tribunalul Covasna.

În dosar este urmărit penal şi socrul premierului Viorel Ponta, Ilie Sârbu.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.