UPDATE! Ilie Carabulea, din nou în arest preventiv

Curtea de Apel Bucureşti a decis astăzi, la propunerea procurorilor anticorupţie, arestarea preventivă a omului de afaceri Ilie Carabulea, după ce acesta a luat legătura cu mai mulţi martori şi a instalat la domiciliul său un sistem de monitorizare video a sediului Carpatica Asig. În 23 iunie, inculpatul fusese eliberat din arest preventiv şi plasat în arest la domiciliu, odată cu Ran Radu Ruşanu şi Constantin Mârzac. Curtea de Apel a hotărît apoi, în 9 iulie, plasarea celor 3 sub control judiciar, însă instanţa supremă a admis contestaţia procurorilor şi a comutat măsura, în 16 iulie.

UPDATE 2 decembrie: Carabulea a fost plasat în arest la domiciliu, prin decizie definitivă a ÎCCJ.

Cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de arestare preventivă a lui Carabulea urma să fie judecată la 4 august, însă termenul a fost devansat de instanţă pentru astăzi. Hotărârea este executorie, astfel că omul de afaceri a fost dus din nou în arestul Poliţiei.

Procurorii arată că, în intervalul 24 iunie – 5 iulie, Ilie Carabulea a încălcat “în mod repetat” obligaţiile impuse de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) odată cu înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

ICCJ i-a interzis atunci omului de afaceri să părăsească imobilul în care locuieşte fără permisiunea judecătorului de Cameră preliminară şi a instanţei Curţii de Apel Bucureşti. În plus, el nu avea voie să comunice cu ceilalţi inculpaţi şi cu martorii din dosar.

Potrivit anchetatorilor, Ilie Carabulea nu a respectat aceste condiţii, luând legătura prin mijloace de comunicare electronice, dar şi prin intermediul unei alte persoane, cu inculpaţii SC Carpatica Asig SA (prin reprezentanţii legali) şi Ana-Ina Crudu, dar şi cu mai mulţi martori din dosar.

“Totodată, începând cu data de 25 iunie, inculpatul Carabulea Ilie a instalat un sistem de monitorizare la domiciliul acestuia, conectat la serverul SC Carpatica Asig SA, prin intermediul căruia are acces online la imaginile surprinse de camerele de supraveghere instalate în sediul SC Carpatica Asig SA şi, implicit la activitatea desfăşurată de inculpaţi şi martori”, a arătat DNA.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.