Importator turc de legume şi fructe, arestat pentru că a vrut să dea şpagă 40.000 de euro unui înalt funcţionar al ANAF

Patronul turc al unei firme din judeţul Ilfov care importă legume şi fructe a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, de judecătorii Tribunalului Bucureşti, după ce a vrut să îi dea 40.000 de euro mită unui înalt funcţionar de la ANAF pentru a muşamaliza un control fiscal. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) l-au reţinut pe Şahin Yuksek, asociat unic al firmei Yuksek International Fruct SRL, în 20 aprilie, pentru dare de mită şi instigare la dare de mită. În aceeaşi zi, a fost înaintat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă, iar instanţa a emis mandatul.

Potrivit procurorilor, la 19 aprilie, Şahin Yuksek a oferit 40.000 de euro, prin intermediar, unui înalt funcţionar din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), în schimbul denaturării rezultatului unui control efectuat de organele fiscale la firma sa. Angajatul ANAF a refuzat banii oferiţi de Şahin Yuksek, însă acesta a revenit, în aceeaşi zi, oferindu-i personal 30.000 de euro, informează, luni, DNA.

Patronul firmei Yuksek International Fruct SRL a fost denunţat de înaltul funcţionar ANAF la Direcţia Naţională Anticorupţie, care a început cercetările în cazul cetăţeanului turc pentru dare de mită şi instigare la dare de mită, acuzaţii care i-au fost aduse la cunoştinţă sâmbătă. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.