Încă un dosar blocat de Parlament: Camera Deputaţilor a respins arestarea preventivă a lui Ion Stan

Camera Deputaţilor a respins, vineri, prin vot, ridicarea imunităţii deputatului PSD Ion Stan şi, implicit, încuviinţarea arestării sale preventive pentru fapte de corupţie dovedite de Direcţia Naţionalăp anticorupţie. Premierul Victor Ponta, preşedinte al PSD, a declarat că Ion Stan va fi exclus din partid, după ce acestuia i s-a permis să candideze pe listele USL pentru un nou mandat. El a admis, însă, că refuzul deputaţilor de a-l trimite pe colegul lor Stan în justiţie “e un rezultat rău” pentru apropiatul Raport MCV şi pentru intrarea în Schengen.

“Sigur, pentru obiectivele noastre privind MCV, intrarea în spaţiul Schengen, e un rezultat rău. Eu am votat în această idee pentru ridicarea imunităţii, însă decizia plenului e foarte clară”, a spus premierul.

După amânări de peste două săptămâni, plenul Camerei Deputaţilor a finalizat vineri dezbaterile asupra raportului Comisiei juridice cu privire la cererea procurorilor, transmisă de ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, privind încuviinţarea arestarea preventivă a deputatului social-democrat Ion Stan.

La final, s-au înregistrat 226 de voturi “împotriva” cererii şi doar 145 de voturi “pentru” aprobarea ei.

Stan a afirmat în plen că dosarul său este unul politic şi că a fost “umilit şi împroşcat cu noroi”. El a precizat însă că nu se va sustrage procedurilor de cercetare penală. Stan a fost reales pe listele USL, la alegerile din 9 decembrie, cu peste 60%.

La puţin timp după ce Victor Ponta a anunţat că îl va exclude din partid, Ion Stan şi-a înaintat demisia la Organizaţia PSD Damboviţa, al cărui membru era. Ion Stan îşi va pastra însă mandatul de deputat, cu toată imunitatea şi privilegiile oferite.

“Domnule preşedinte, subsemnatul Stan Ion, membru al PSD din anul 1995, vă rog să luaţi notă de demisia mea definitivă, irevocabilă şi necondiţionată din Partidul Social Democrat, pe care l-am slujit cu abnegaţie şi devotament timp de 17 ani, obţinând de 4 ori mandat de parlamentar cu o largă majoritate”, scrie Ion Stan în demisia din partid.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.