Închisoare cu suspendare și achitări pentru Dobrițoiu și 10 „colegi” din dosarul "Case pentru generali"

Corneliu Dobrițoiu, fost ministru al Apărării în Guvernul Ponta, a fost condamnat astăzi de ÎCCJ la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul “Case pentru generali”. Generalul Francisc Radici și Constantin Năstase au primit pedepse de câte 2 ani, două luni şi 20 de zile de închisoare cu suspendare iar alți colonei și generali, pedepse mai mici sau au fost achitați. Sentința nu este definitivă.

Urmărit penal din 16 aprilie 2013 de procurorii DNA, senatorul PNL Corneliu Dobrițoiu a fost trimis în judecată în septembrie același an, alături de 10 generali și colonei, pentru că și-au cumpărat ilegal locuinţele de serviciu de la Armată, la preț subvenționat, semnând declarații false. 

După un an și jumătate de judecată, Dobrițoiu a primit o pedeapsă de un an de închisoare pentru participaţie improprie la abuz în serviciu şi două luni de închisoare pentru participaţie improprie la fals intelectual.

Pedepsele au fost contopite iar fostul ministru al Apărării a fost condamnat, în final, la un an de închisoare. Instanţa a dispus suspendarea pedepsei pe o perioadă de încercare de 3 ani.

Pentru Radici şi Năstase, instanţa a dispus ca aceștia să nu părăsească ţara fără să informeze organele judiciare, iar în termenul de supraveghere  să execute o muncă neremunerată timp de 60 de zile, la Amenajare Edilitară şi Salubrizare SA sau la Centrul de plasament Cireşarii, din Capitală.

Sergiu Tudor Medar a fost condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare, pe un termen de încercare de 3 ani.

Traian Pigui și Floarea Şerban au fost achitați.

Gheorghe Rotaru a primit o pedeapsă de 1 an şi 6 luni pe un termen de încercare de 3 ani şi 6 luni.

Gheorghe Gonciaruc a fost condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendare.

Ionel Vizitiu a fost condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare.

Corneliu Duţă a fost condamnat la 1 an şi două luni de închisoare cu suspendare.

Mihaela Matei a fost condamnată la 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendare. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.