Incompatibilul Ioan Mircea Moloţ, şi în conflict de interese

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) l-a găsit în conflict de interes pe Ioan Mircea Moloţ (PNL), preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, deoarece a participat la deliberarea şi adoptarea mai multor hotărâri ale Consiliului, prin care a fost încheiat un acord de asociere între această instituţie şi Crucea Roşie – Filiala Hunedoara, unde acesta a deţinut calitatea de preşedinte în perioada 5 martie 2011 – 26 octombrie 2012. Moloţ este şi incompatibil.

Crucea Roşie – Filiala Hunedoara a primit de la CJ Hunedoara, în baza acordului de asociere, suma totală de 194.500 de lei, au constatat inspectorii de integritate.

ANI informează că Moloţ a încălcat legislaţia în vigoare, astfel:

  • art. 46 din Legea nr. 215/2001, potrivit cărora “nu poate lua parte la deliberare şi la adoptarea hotărârilor consilierul local care are un interes patrimonial în problema supusa dezbaterilor consiliului local”
  • art. 75, lit. b) din Legea nr. 393/2004, potrivit cărora “aleşii locali au un interes personal într-o anumita problemă, dacă au posibilitatea să anticipeze că o decizie a autorităţii publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru orice persoana fizică sau juridică cu care au o relaţie de angajament, indiferent de natura acestuia”
  • art. 77 din Legea nr. 393/2004, potrivit cărora “consilierii locali nu pot lua parte la deliberarea şi adoptarea de hotărâri dacă au un interes personal în problema supusă dezbaterii. Consilierii locali sunt obligaţi să anunţe, la începutul dezbaterilor, interesul personal pe care îl au în problema respectivă”.

Separat de acest caz, la data de 22 mai 2012, ANI a stabilit că Ioan Mircea Moloţ se află în stare de incompatibilitate, procesul aflându-se pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, după ce Curtea de Apel Alba Iulia a respins contestaţia acestuia, menţinând raportul de evaluare emis de Agenţie.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.