Inspector şpăgar la Evaluare Persoane cu Handicap Harghita, arestat

Bokor Akos (56 ani), inspector asistent social al Serviciului de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap, din cadrul DGASPC Harghita, a fost prins în flagrant, vineri, la Miercurea Ciuc, de ofiţerii anticorupţie, în timp ce primea mită de la o persoană cu dizabilităţi, căreia trebuia să-i întocmească dosarul de încadrare în grad de handicap. Prezentat de procurorul de caz instanţei Tribunalului Harghita, cu propunere de arestare preventivă, el a fost trimis după gratii pentru 29 de zile, perioadă ce poate fi prelungită pe perioada cercetărilor şi chiar după trimiterea în judecată. Inculpatul a făcut recurs, acesta urmând să fie judecat la Curtea de Apel Târgu Mureş.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita au stabilit, în urma audierilor, că inspectorul Bokor Akos – angajat de 10 ani al DGASPC Harghita – nu se află la prima infracţiune de acest gen, el primind în mod repetat diferite sume de bani şi produse alimentare de la persoanele care se prezentau pentru încadrarea sau prelugirea certificatului de handicap.

”Inculpatul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată. În perioada 10-28 iunie a primit de la 5 persoane diferite sume de bani şi produse alimentare, în schimbul îndeplinirii îndatoririlor de serviciu, respectiv întocmirii ori de anchete sociale, ori de referate cu propunere către comisia care avea atribuţii de eliberare a certificatelor de încadrare în grad de handicap”, a declarat presei procurorul Corina Ceascai.

Instrumentarea cauzei s-a realizat cu sprijinul specializat al SRI şi al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Harghita.

Directorul DGASPC Harghita, Elekes Zoltan, susţine că instituţia pe care o conduce nu a mai avut astfel de cazuri: ”Mie îmi pare foarte rău, chiar dacă vorbim de sume mici. În primul rând este afectată imaginea instituţiei şi apoi şi eu sunt afectat, ca şi conducător al acesteia. Eu zic că nu merită în niciun caz sa te înhami la aşa ceva. Noi nu am mai avut cazuri de dare de mita sau aşa ceva”, a spus Elekes Zoltan. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.