Instructor auto prins cu şpagă de la cursanţi, acuzat de trafic de influenţă

Instructorul auto S.P. (51 ani), din Rădăuţi, a fost prins în flagrant de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA)-Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Suceava, dub coordonarea procurorului de caz al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, după ce le-a cerut cursanţilor S.D.M. şi L.M.M. câte 400 euro, susţinând că are influenţă asupra poliţiştilor examinatori de la SPCRPCÎV Suceava să-i declare promovaţi la proba practică a examenului auto categoria B.

Concret, în data de 12 aprilie, denunţătorul S.D.M., cursant al unei şcoli de şoferi din mun. Rădăuţi, a sesizat la linia verde anticorupţie a DGA – 0800.806.806, faptul că instructorul auto i-a solicitat 400 de euro pentru a-i facilita obţinerea permisului de conducere categoria B la proba practică, informează DGA.

În urma denunţului depus la SJA Suceava a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, care a înregistrat dosarul penal. În 13 aprilie, echipa operativă formată din procuror şi ofiţeri DGA s-a deplasat în mun. Fălticeni, unde s-a constatat infracţiunea de trafic de influenţă şi l-a identificat pe cel în cauză, asupra căruia s-au găsit şi sumele de bani aferente.

În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de S.P., pentru săvârşirea infracţiunii continuate de trafic de influenţă, faptă prev. de art. 257 alin. 1 C.P. (ce se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 10 ani) rap. la art. 5 alin.1 din Legea 78/2000 cu aplicarea art. 41, alin. 2 C.P.. Învinuitul este cercetat în libertate.

Ancheta penală continuă şi cu privire la participaţia infracţională a lucrătorilor  SPCRPCÎV Suceava.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.