Instructor auto, reţinut pentru corupţie

Instructorul unei şcoli de conducători auto din municipiul Drobeta-Turnu Severin a fost reţinut, marţi, de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Mehedinţi, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Inculpatul este urmărit penal încă din august, fiind denunţat de un cursant căruia i-a cerut 250 de euro pentru a interveni pe lângă poliţiştii examinatori ca să-i faciliteze obţinerea permisului de conducere.

Concret, în 19 august a.c., un bărbat din Turnu Severin a formulat denunţ la SJA Mehedinţi, prin care sesiza că, în perioada iunie-august, instructorul auto V.D.I. i-a pretins 250 euro contra intervenţiei sale pe lângă poliţiştii examinatori din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Mehedinţi, cu care cursantul urma să susţină proba practică în vederea obţinerii permisului de conducere, pentru a-i asigura promovarea probei practice a examenului auto.

Denunţul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, unde s-a fost înregistrat dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă, faptă prev. şi ped. de art. 257 alin. 1 Cod penal rap. la art. 6 din Legea 78/2000.

Ofiţerii DGA – SJA Mehedinţi au fost delegaţi să desfăşoare activităţi procedurale conform ordonanţelor emise de procurorul de caz  din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, sub coordonarea căruia s-a derulat întreaga anchetă.

La data de 27 august a început urmărirea penală faţă de V.D.I., iar marţi, 24 septembrie, procurorul de caz a dispus reţineea lui pentru o perioadă de 24 ore. Astăzi, inculpatul este prezentat Tribunalului Mehedinţi, cu propunere de arestare preventivă.

În instrumentarea cauzei, anchetatorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (D.I.P.I.), informează, miercuri, DGA şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.