Iskandarani, condamnat definitiv dar de negăsit

Sirianul Zaher Iskandarani a fost dat în urmărire naţională după ce nu a fost găsit la domiciliul său din Timişoara pentru a fi dus la arest, el fiind condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti (CAB), vineri, la 5 ani de închisoare. Amintim că instanţa Tribunalului Bucureşti îl achitase în 10 octombrie 2012. El a fost trimis în judecată acum aproape 8 ani, în 15 iunie 2006, pentru contrafacere şi contrabandă cu ţigări, el fiind proprietarul unei fabrici din Jimbolia.

Zaher Iskandarani are de achitat către ANAF 1,9 milioane de lei, plus dobânzi, reprezentând prejudiciul produs statului român prin faptele sale.

În acelaşi dosar au fost condamnate, la câte 3 ani de închisoare cu executare, alte două persoane de origine arabă, care trebuie să contribuie la plata sumei amintite.

Anchetatorii au stabilit că, începând din 1990, Iskandarani a avut un rol important în contrafacerea şi contrabanda cu ţigări, fiind proprietarul unei fabrici din localitatea Jimbolia, judeţul Timiş. Ţigările erau destinate atât pieţei din Europa de Vest, cât şi Orientului Mijlociu. Tutunul era livrat de la o firmă din Liban, controlată de familia lui Iskandarani.

Probele administrate au arătat implicarea lui Zaher Iskandarani, Iovescu Eugen şi Ghannoum Obayda în contrabanda cu utilaje de producţie de ţigarete importate din Italia. Totodată, Zaher Iskandarani şi-a creat o reţea de distribuţie a ţigaretelor contrafăcute, produse în fabrica de la Săcălaz.

În perioada 2004-2005, Zaher Iskandarani a coordonat şi controlat întreaga activitate a firmelor şi fabricilor de ţigarete, dar şi de producţia de alcool în fabrica de la Lenanheim, judeţul Timiş. (M.S.)

Sursă foto: PUTEREA

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.