Judecatoare de la Curtea de Apel Craiova, ridicata de DNA pentru santaj si coruptie sexuala

Judecatoarea Mladen Elena Carmen, de la o sectie civila a Curtii de Apel Craiova, a fost ridicata, miercuri, de procurorii anticoruptie, si adusa la sediul central al DNA pentru a fi audiata in legatura cu infractiuni de santaj si coruptie sexuala. Magistratul intretinea raporturi sexuale cu diversi oameni de afaceri sau instariti, despre care avea cunostinta ca sunt casatoriti, si carora le pretindea ulterior sume mari in valuta, pentru a nu divulga detalii de natura sa afecteze casniciile respectivelor persoane. Asupra ei, ofiterii anticoruptie au gasit 5.000 de euro, pe care tocmai ii primise de la un lichidator judiciar, pe care il santaja ca ii va spune sotiei acestuia detalii compromitatoare. CSM si-a dat acceptul pentru retinerea ei de catre procurorii DNA.

Dupa audiere, judecatoarea va fi prezentata, joi, Curtii de Apel Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

In legatura cu acest caz, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a dat publicitatii urmatorul comunicat: “In baza art. 42 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata cu modificarile si completarile ulterioare, raportat la art. 95 alin. (1) lit. a )din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata cu modificarile si completarile ulterioare, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a incuviintat azi, 13.06.2012, retinerea si arestarea preventiva judecatoarei Mladen Elena Carmen din cadrul Curtii de Apel Craiova-Sectia a II a civila.

Solicitarea de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a  fost prezentata Sectiei pentru judecatori a CSM de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie/Unitatea Centrala, pentru presupuse fapte de santaj”.

Elena Carmen Mladen a profesat ca judecator parcurgand toate gradele, iar in 2000 a fost detasata la Ministerul Justitiei, Directia de executari, notari si probleme cetatenesti, unde s-a ocupat de inregistrarea in Arhiva Nationala de Garantii Reale Mobiliare.

In 2011, judecatoarea Mladen, in calitate de candidata pentru un post la Sectia Comercial din cadrul Curtii Supreme de Justitie, a declarat membrilor CSM ca dosarul in care era implicat un interlop cu care ea ar fi avut de legaturi de prietenie a fost solutionat corect.

Ea a mai declarat ca presupusele fotografii in care aparea impreuna cu acel interlop, fost subofiter la Penitenciarul de Maxima Siguranta din Craiova, Ion Ilie, zis “Ilie Puscarie”, erau falsificate.

Intalnirea dintre interlop si judecatoare ar fi avut loc in data de 14 februarie 2006, cu o zi inainte ca Mladen sa se pronunte asupra recursului inaintat de un lichidator judiciar impotriva unei tranzactii al carei beneficiar era “Ilie Puscarie”. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.