Judecatoare de la instanta suprema, retinuta pentru mita

Procurorii DNA au retinut-o, marti seara, pe judecatoarea Maria David, de la Sectia Civila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), pentru luare de mita si trafic de influenta. CSM a dat avizul anchetatorilor anticoruptie pentru perchezitia, retinerea si arestarea magistratului inculpat.

Judecatoarea Maria David a fost audiata timp de mai multe ore la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), inainte de a i se emite mandatul de retinere pentru 24 de ore.

DNA informeaza ca David a primit de la un denuntator 200.000 euro. In schimbul banilor, ea a promis sa intervina pentru ca acesta sa fie achitat, dupa ce fusese condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare pentru evaziune fiscala.

DNA precizeaza, intr-un comunicat, ca va solicita ICCJ arestarea preventiva a judecatoarei pentru 29 de zile.

In ultima declaratie de avere, depusa acum 3 ani, in martie 2009, Maria David mentioneaza, la capitolul venituri, ca a castigat 125.071 lei de la ICCJ si ca si-a inceput activitatea de lector la Facultatea de Drept si administratie publica din cadrul Universitatii “Spiru Haret”. Ea detine doua terenuri intravilane de 756 si 2.300 mp, doua case de 200 mp si de 64,4 mp (succesiune), un autoturism Logan si are de returnat la banca un credit de 92.692 lei. Are fiica si nepoata avocate si un fiu lector la “Spiru Haret”. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.