Judecatoarea CCR Aspazia Cojocaru, numita in 2004 de PSD, a depus plangere la Parchet pentru amenintare

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) anunta ca pe rolul Sectiei de urmarire penala si criminalistica s-a constituit o cauza penala, ca urmare a plangerii pe care judecatorul CCR Aspazia Cojocaru a formulat-o vineri, in legatura cu faptul ca a fost amenintata inainte de inceperea dezbaterilor Curtii Constitutionale asupra avizului de suspendare din functie a presedintelui Romaniei, Traian Basescu, cu privire la votul pe care urmeaza sa il dea. In prealabil, CCR a anuntat intr-un comunicat ca isi exprima ”grava ingrijorare” in legatura cu acest fapt. Aspazia Cojocaru are 65 de ani si este judecator la CCR din 2004, fiind numita de Camera Deputatilor, la propunerea PSD, pentru un mandat de 9 ani.

“In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de ultraj, prevazut de art. 239 Cod penal raportat la art. 2391 Cod penal (respectiv amenintarea unui judecator) in vederea identificarii autorului (sau autorilor), elucidarii tuturor imprejurarilor cauzei in scopul stabilirii raspunderii penale”, se arata intr-un comunicat de presa al PICCJ.

Curtea Constitutionala a Romaniei a anuntat, vineri, intr-un comunicat, ca isi exprima ”grava ingrijorare in legatura cu faptul ca judecatorul Aspazia Cojocaru a fost amenintata inainte de inceperea dezbaterilor asupra avizului de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu, cu privire la votul pe care urmeaza sa-l dea”. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.