Judecatoarea corupta a fost arestata. Ei i s-a facut rau in fata colegilor

Judecatoarea Maria David, de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), acuzata ca a primit 200.000 de euro pentru a interveni intr-un caz de evaziune fiscala, a fost arestata preventiv pentru 29 de zile. Inainte de a afla decizia colegilor sai, ei i s-a facut rau si a avut nevoie de ingrijiri medicale.

Magistratii ICCJ au aprobat, miercuri, cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) de arestare preventiva pentru 29 de zile a judecatoarei Maria David, care fusese retinuta marti, dupa audiere, cu probe indubitabile, pentru o perioada de 24 de ore.

Potrivit anchetatorilor, Maria David a primit de la un denuntator 200.000 de euro, in schimbul carora a promis sa intervina pentru ca acesta sa fie achitat, dupa ce fusese condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare pentru evaziune fiscala.

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori rezulta ca inculpata, in calitate de judecator la Sectia civila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, a pretins si primit suma amintita in trei transe, in perioada noiembrie – decembrie 2009.

Inainte de aflarea deciziei colegilor ei de la ICCJ care judecau cererea procurorilor DNA privind arestarea sa preventiva, judecatoarei Maria David i s-a facut rau si a avut nevoie de ingrijiri medicale. Decizia nu este definitiva, ea putand fi atacata cu recurs. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.