Judecătoarele reţinute de DNA, suspendate din funcţie

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, joi, la solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), suspendarea din funcţia de judecător a Antonelei Costache şi a Vioricăi Dinu, de la Tribunalul Bucureşti, după ce procurorii au emis pe numele lor ordonanţe de reţinere şi vor cere Curţii de Apel Bucureşti arestarea lor preventivă pentru 29 de zile.

“La data de 14 martie, Secţia pentru Judecători a dispus suspendarea din funcţia de judecător la Tribunalul Bucureşti a doamnei Viorica Dinu ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale de către Direcţia Naţională Anticorupţie. La aceeaşi dată, Secţia pentru Judecători a dispus suspendarea din funcţia de judecător la Tribunalul Bucureşti a doamnei Antonela-Annemary Costache ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale de către Direcţia Naţională Anticorupţie”, se arată într-un comunicat transmis de Secţia pentru judecători a CSM.

Viorica Dinu este cercetată de DNA pentru infracţiunile de trafic de influenţă şi trafic de influenţă în formă continuată şi luare de mită.

Antonela Costache este cercetată penal pentru complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă, trafic de influenţă şi luare de mită.

Concret, cele două ar fi primit sume de bani de la unii inculpaţi din dosarele aflate în sarcina lor, pentru a emite sentinţe favorabile acestora.

În dosarul de corupţie sunt cercetate 11 persoane, dintre care 7 au fost reţinute de DNA şi vor fi prezentate Curţii de Apel Bucureşti, cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.