Legea taximetriei se lasa cu proces: Deputatul George Ionescu il da in judecata pe presedintele FORT

George Ionescu, deputat de Prahova si membru in Comisia pentru Industrie si Servicii a Camerei Deputatilor, respinge acuzatiile presedintelui FORT, Augustin Hagiu, potrivit carora s-ar afla in conflict de interese in modificarea Legii 38/2003 – Legea taximetriei, si anunta ca il actioneaza in judecata pentru “calomniile proferate la adresa mea in comunicatul din 22.03.2012”. Deputatul precizeaza ca, la propunerea sa, Comisia a votat respingerea amendamentelor propuse de Hagiu, ele nefiind in proiectul de modificare a Legii Taximetriei transmis Plenului, si ca acesta ar fi, de fapt, motivul supararii presedintelui FORT.  

Iata precizarile transmise de deputatul George Ionescu, pe care le redam integral, cu precizarea ca intertitlurile apartin redactiei:

“In Comisia de Industrie a Camerei Deputatilor au fost dezbatute pe raportori mai multe amendamente facute de parlamentari la Legea Taximetriei, in sensul imbunatatirii activitatii de taximetrie la nivel national. Au fost dezbatute toate propunerile parlamentarilor, iar modificarile au fost aprobate in Comisia de Industrie, marti, 20 martie 2012, si transmise catre aprobare Plenului Camerei Deputatilor.

In Comisie au fost dezbatute si respinse chiar la propunerea subsemnatului doua din cele trei amendamente aduse in discutie de domnul Hagiu, si anume:

– obligativitatea ca un dispecerat taxi sa detina un anumit numar de autoturisme;

– cazierul de conduita profesionala.

 Asadar, la propunerea mea, Comisia a votat respingerea celor doua amendamente, ele nefiind in proiectul de modificare a Legii Taximetriei transmis Plenului.

Taximetristi sa opereze doar colo unde isi platesc taxele si impozitele

Cel de-al treilea amendament la care face referire domnul Augustin Hagiu – referitor la desfasurarea activitatii taximetristilor doar pe raza localitatii in care sunt autorizati – a fost propus de reprezentantii asociatiilor profesionale reprezentative la nivel national care au luat parte la dezbateri. Acestia au invocat faptul ca taximetristii sunt autorizati de administratiile publice locale si sunt obligati sa-si desfasoare activitatea in localitatile in care isi platesc taxe si impozite.

Principalul argument pentru adoptarea amendamentul a fost eradicarea fenomenului pirateriei in taximetrie. Facem precizarea ca in toate tarile membre ale Uniunii Europene legislatia prevede ca taximetristii sa-si desfasoare activitatea doar in localitatea in care sunt autorizati si doar ocazional in alta localitate, la solicitarea clientului.

Modificarea legii, sustinuta de asociatiile profesionale reprezentative ale taximetristilor la nivel national

In afara de reprezentantii asociatiilor profesionale reprezentative la nivel national printre care si domnul Constantin Titus, prim-vicepresedinte ANPORT, autorizat ca taximetrist in Otopeni, acest amendament a mai fost sustinut si de domnul senator PNL Emilian Francu care, la solicitarea taximetristilor din Ramnicu Valcea, sustine amendamentul propus dezbaterii Plenului Camerei.

Acestea sunt motivele reale pentru care respectivul amendament a fost admis de catre Comisie.

Avand in vedere situatia descrisa mai sus, nu intelegem care este sensul comunicatului de presa transmis ieri de domnul Augustin Hagiu, presedinte FORT, care dezinformeaza opinia publica. Dupa cum observati, in proiectul de modificare a Legii Taximetriei care astepta dezbaterea in Plenul Camerei, doua dintre amendamentele la care face referire domnul Hagiu nu exista, iar al treilea a fost propus si sustinut in principal de asociatiile profesionale reprezentative ale taximetristilor la nivel national.

“Am functii in doua organizatii profesionale ale taximetristilor”

In ceea ce priveste “incompatibilitatea” mea, la momentul intrarii in Parlamentul Romaniei, eu am declarat ca fac parte si am functii in doua organizatii profesionale ale taximetristilor, si anume sunt presedintele Asociatiei Operatorilor Taxi din Romania – functie detinuta din anul 2006 si tot din anul 2006 sunt presedintele Federatiei Nationale a Operatorilor de Taxi, Transport Autorizat si Taximetristi Independenti. De asemenea, din 2003 pana in 2008 am lucrat ca director general la SC Genen Galaxy SRL, firma de taximetrie dinPloiesti.

Avand in vedere experienta mea in domeniu, incepand din anul 2002 am participat activ la dezbaterile Comisiei de Industrii din Camera Deputatilor pe tema reglementarii activitatatii de taximetrie dinRomania.

“Il dau in judecata pe Augustin Hagiu pentru calomnie”

Avand in vedere cele descrise mai sus, nu inteleg care este interesul domnului Hagiu in a organiza actiuni de protest ale taximetristilor impotriva a doua amendamente care nu mai exista in proiectul de lege si a unui al treilea care a fost propus si sustinut de toate organizatiile reprezentative ale taximetristilor din Bucuresti. Va reamintim ca in ultimul an taximetristii din Capitala au protestat de mai multe ori tocmai ca activitatea de taximetrie sa se desfasoare doar pe raza administrativa a localitatii pe care si-au obtinut autorizatia.

La final, il rog pe domnul Augustin Hagiu sa studieze proiectul de lege pentru a evita punerea Federatiei pe care o conduce, si pentru membrii careia eu am tot respectul, in situatia stanjenitoare de a protesta impotriva unor lucruri si/sau situatii inchipuite, care nu exista si nu au fundament in realitate. De asemenea, fac precizarea ca il voi da in judecata pe domnul Hagiu pentru calomniile proferate la adresa mea in comunicatul din 22.03.2012”.

1 COMENTARIU

  1. sunt taximetrist independent in Bucuresti Aut.8581 si ca de obicei,sunt reprezentat de feluriti cunoscatori in a face reguli dar care nu au facut taximetrie in ultimii ani!Ce nu imi place la acest proiect:1.Autoturismul sa fie inlocuit la 3ani{cine amortizeaza investitia initiala de 12000E,RCA,CASCO,inmatriculare};intretinere autoturism +contributii sofer{impozit,sanatate,pensie}.2.Geamul de protectie:sa se faca proba intr-un Logan 2 persoane de 1,80m una inapoia celeilalte cum stau?Nu se spune nimic despre soferii angajati care petrec in masina 12-14h/zi 7zile din7 si care real nu primesc salariu si care traiesc din bacsisuri!Vreti sa stiti mai multe despre viata taximetristului pot fi gasit sunt independent dar am fost si argat laCristaxi si Nick+SanNOTA:sunt unul din taximetristii independenti care are toate impozitele platite la zi!!!

  2. Domnule Sorin induceti in eroare cititorii! Cand ve-ti fi obligat de o lege fiscala neutra si dreapta sa platiti si sa includeti in costuri, implicit in tarif toate taxele si impozitele pe care le plateste o societate de taximetrie nu ve-ti mai afirma cu asa tarie ca sunteti cu impozitele la zi! Cat priveste reglementarea cu interdictia de a utliza in taximetrie o masina mai veche de trei ani, aveti dreptate. Este o gaselnita, ca si cu geamul de protectie, pentru a inbogati anumite grupuri de interese.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.