Licitaţie pentru lifturile şi scările rulante de la pasajul Piaţa Sudului

Primăria Capitalei cumpără la licitaţie lifturi şi scări rulante pentru cele 4 pasaje pietonale subterane ce se construiesc odată cu pasajul rutier la Piaţa Sudului. Data-limită pentru depunerea ofertelor este 7 august 2015 iar valoarea estimată a contractului este de 4.640.097 lei.

Licitaţia include şi lucrările de instalare a ascensoarelor şi scărilor rulante, precum şi serviciile de ridicare. Achiziţia reprezintă cheltuieli incluse în suma de 71 de milioane lei aprobată de Consiliul General al Municipiul Bucureşti (CGMB).

Valoarea totală a investiţiei de la Piaţa Sudului este de peste 127 de milioane lei, din care 96,44 lei reprezintă fonduri europene nerambursabile.

Lucrarea presupune realizarea unui pasaj rutier subteran pe direcția calea Văcărești – Nițu Vasile, în lungime totală 356 m, cu rampa dinspre Văcărești de 111 m şi cea spre Nițu Vasile – de 160 m, o lungime în subteran de 85 m şi înălțimea liberă de 5 m.

Pasajul rutier va avea două benzi de circulaţie pe sens ce vor traversa galeria de metrou unde se află şi staţiile de metrou de pe Şos. Olteniţei.

În paralel, vor fi construite 4 pasaje pietonale pe direcţia Str. Niţu Vasile – Calea Văcăreşti, de o parte şi de alta a pasajului rutier şi către staţiile de tramvai.

Lucrările au început în iulie 2014, sunt executate de asocierea Astaldi-Euroconstruct şi sunt prevăzute în contract a fi gata în 18 luni, adică la sfârşitul acestui an.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.