Managerul Institutului "Matei Balș", Adrian Streinu-Cercel, incompatibil

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș” București, ca urmare a deținerii simultane de funcții.

Astfel, în perioada 11 martie 2008 – 12 martie 2012, Streinu-Cercel a deținut, simultan, funcțiile de manager al Institutului “Matei Balș” și de secretar științific al Senatului Universității de Medicină și Farmacie (UMF) “Carol Davila” din București.

Potrivit ANI, Adrian Streinu Cercel a încălcat dispozițiile art. 180, alin. (1), lit. a) din Legea 95/ 2006, potrivit căruia “funcția de manager persoană fizică este incompatibilă cu: exercitarea oricăror alte funcții salarizate, nesalarizate sau/și indemnizate, cu excepția funcțiilor sau activităților în domeniul medical în aceeași unitate sanitară, a activităților didactice, de cercetare științifică și de creație literar-artistică (…)”.

Totodată, în perioada 19 noiembrie 2010 – 23 mai 2012, Streinu-Cercel a deținut simultan funcțiile de secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății și de manager al aceluiași institut, încălcând, astfel, dispozițiile art. 84, alin. (1), lit c) din Legea 161/ 2003, potrivit căruia “funcția de membru al Guvernului este incompatibilă cu (…) funcția de (…) administrator (…) la instituțiile publice”.

ANI precizează că Adrian Streinu-Cercel a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare iar acesta a depus un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Potrivit legii, persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii sau încetării de drept a mandatului. (M.S.)

Sursă foto: www.puterea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.