Maxi-taxi la control: 42 de amenzi, 3 permise şi 2 plăcuţe de înmatriculare reţinute în 2 ore

În urma unei acţiuni desfăşurate timp de două ore la punctele de intrare în Bucureşti, poliţiştii rutieri au depistat, joi dimineaţă, 42 de încălcări ale legislaţiei referitoare la transportul public de persoane în regim maxi-taxi. Au fost reţinute 3 permise auto şi 2 plăcuţe de înmatriculare. Un şofer a fost prins băut la volan, iar altul nu deţinea licenţă de transport persoane.

Astfel, în intervalul orar 7.00-9.00, au fost controlate vehiculele maxi-taxi care converg către Bucureşti, respectiv DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, DN7 şi Autostrada A1 (pe raza judeţului Ilfov), precum şi în Capitală (zona B-dului Dimitrie Pompei), informează Poliţia Română.

Pentru neregulile depistate, poliţiştii au aplicat 42 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 31.500 de lei.

De asemenea, în 3 cazuri au fost reţinute permisele de conducere, în tot atâtea situaţii poliţiştii au retras certificatele de înmatriculare.

În alte 2 cazuri au fost reţinute plăcuţele de înmatriculare.

Un conducător al unui maxi-taxi a fost depistat de poliţişti, în oraşul Pantelimon, în timp ce conducea aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Băbatul a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat. Faţă de cel în cauză s-au luat măsuri legale.

Totodată, un autovehicul care efectua transport public de persoane a fost imobilizat întrucât nu avea licenţă pentru desfăşurarea acestei activităţi.

Contolul a fost coordonat de Direcţia Rutieră din cadrul IGPR, iar la activităţi au participat poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Autostrăzi şi ai Brigăzii de Poliţie Rutieră a Capitalei.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.