Mazăre, eliberat din arest după aproape două luni

Arestat preventiv din 2 aprilie, primarul demisionar Radu Mazăre a fost eliberat astăzi, sub control judiciar, de magistrații Înaltei Curţi de Casație și Justiție (ÎCCJ). Decizia este definitivă iar măsura controlului judiciar a fost dispusă pe o perioadă de 60 de zile.

În acest dosar, Mazăre este acuzat de procurorii DNA de mai multe fapte de corupție: 3 infracțiuni de luare de mită, două de conflict de interese și abuz în serviciu.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2006-2009, Radu Mazăre, beneficiind de ajutorul omului de afaceri Sorin Strutinsky, a solicitat și primit circa 2 milioane de euro de la reprezentanții a două societăți comerciale, pentru a le facilita emiterea documentațiilor de urbanism necesare dezvoltării unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenționau să le deschidă în Constanța.

“Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive încheiate de reprezentanții societății respective cu o firmă controlată de Mazăre atât direct, cât și prin intermediul celuilalt inculpat. În perioada 2008-2014, Mazăre, cu ajutorul lui Strutinsky, a primit de la o societate comercială peste 7 milioane de euro pentru că a asigurat acesteia câștigarea unei licitații organizate de Primăria Constanța pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a orașului. În același timp, între firma respectivă și instituția publică condusă de Mazăre a fost încheiat un contract având ca obiect delegarea serviciului de salubrizare pentru o perioadă de 25 de ani, cu un cost total estimat de 1.194.056.850 lei – circa 335 milioane de euro”, preciza DNA în martie, când l-a reţinut pe Mazăre şi a solicitat instanţei arestarea lui preventivă.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.