Medic prins cu mita pentru cezariană

Medicul primar ginecolog Mircea Conea, de la Spitalul Sf. Ioan – Secţia Maternitatea Bucur din București – a fost prins în flagrant în timp ce primea de la o pacientă suma de 700 de lei pe care îi pretinsese pentru a-i face cezariană, după ce aceasta îi oferise 300 de lei iar el îi refuzase, pe motiv că sunt prea puțini. Gravida l-a denunțat pe medic prin intermediul TELVERDE anticorupţie 0800.806.806, iar ofițerii au organizat flagrantul, joi. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a inculpatului, solicitând instanței arestarea acestuia pentru 29 de zile, informează, vineri, Direcția Generală Anticorupție (DGA).

”În cursul aceleiaşi zile la orele 19.00, inculpatul a primit de la soţul denunţătoarei suma de 700 de lei pentru realizarea actului medical, fiind prins în flagrant de către procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, lucrători de poliţie judiciară din cadrul Serviciul Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti şi lucrători din cadrul Serviciului Operaţii şi Tehnic al Direcţiei Generale Anticorupţie. Anterior, soţul denunţătoarei îi dăduse inculpatului suma de 300 de lei în scopul arătat anterior, pe care acesta i-a restituit-o pe motiv că este insuficientă, condiţionând actul medical de primirea sumei de 700 de lei”, se arată în comunicatul DGA.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au formulat, propunerea de arestare preventivă a inculpatului, pentru 29 de zile.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti.

Magda SEVERIN 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.