Ministerul Economiei îi dă afară pe Aurel Şaramet şi pe ceilalţi 3 angajaţi anchetaţi pentru fraude bancare

Aurel Şaramet, anchetat de DIICOT într-un dosar de fraude bancare, va fi suspendat din funcţia de director al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM, iar ceilalţi 3 angajaţi ai Ministerului Economiei care apar în dosar îşi încetează activitatea, urmând să fie suspendate în situaţia în care DIICOT va lua măsura arestării preventive a acestora, precizează Ministerul Economiei, într-un comunicat. La nivelul ministerului nu sunt cunoscute detalii cu privire la dosarul de fraude bancare, iar în urma informaţiilor apărute, Corpul de Control al ministrului Economiei, Daniel Chiţoiu, a demarat un control propriu pe această temă.

Aurel Şaramet este director al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM, din 2001.

„În cazul lui Aurel Şaramet au fost demarate procedurile de suspendare din funcţia deţinută în cadrul FNGCIMM”, se arată în comunicatul Ministerului Economiei.

Potrivit declaraţiei de avere, Şaramet a obţinut în 2011 din salariu un venit total de 822.318 lei (peste 16.000 euro/lună) şi peste 80.000 de lei din închirierea unui imobil în strada Dionisie Fotino din Bucureşti. Totodată, din colaborări cu FNGCIMM filiala Sfântu Gheorghe (membru CA), cu Fondul Român de Contragarantare (membru în Consiliul de supraveghere), cu Small Finance SA (membru CA) şi cu Socet SA (membru în Consiliul de supraveghere), Aurel Şaramet a obţinut 49.004 lei, 90.000 de lei, 173.054 de lei şi 4.224 de lei.

Mihai Grigoroiu a fost şef serviciu din 2009 în cadrul Organismului Intermediar pentru IMM, exercitând temporar funcţia de Director General Adjunct la Autorităţii de Management POS-CEE.

Ionuţ Cătălin Roşu ocupa din 2010 funcţia de auditor asistent în cadrul Serviciului de Audit Public Intern din cadrul OIIMM.

Mihail Andrei Atanasiu ocupa din 2009 funcţia de consilier asistent la Direcţia Generală Mediu de Afaceri în cadrul OIIMM.

Procurorii DIICOT au efectuat joi 50 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Călăraşi şi Giurgiu, la locuinţele şi societăţile comerciale ce aparţin membrilor unei grupări formate din 48 de persoane, printre care şi angajaţi ai Ministerului Economiei, grupare specializată în obţinerea de credite bancare cu documente falsificate, valoarea totală a prejudiciului produs ridicându-se la 22 de milioane de euro.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Bucureşti vor fi aduse 100 de persoane în vederea audierii, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale în cauză.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.