Mircea Diaconu, incompatibil. El trebuie sa demisioneze de la Ministerul Culturii

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a hotarat marti, definitiv si irevocabil, ca Mircea Diaconu este incompatibil. El trebuie sa demisioneze din functia de ministru al Culturii, deoarece, potrivit legii, nu mai are voie sa detina nicio functie publica timp de 3 ani.

Amintim ca pronuntarea sentintei a fost amanata de doua ori pana acum, insa instanta suprema a confirmat, in final, decizia Agentiei Nationale de Integritate (ANI), care a constatat inca de anul trecut incompatibilitatea lui Diaconu.

Actorul a detinut timp de 3 ani simultan functiile de senator si de manager de teatru, incasand doua lefuri de la stat.

In ciuda faptului ca avea aceasta problema in justitie, premierul Victor Ponta s-a ambitionat sa il numeasca ministru al Culturii pe Mircea Diaconu. Senatorul PNL mai are un dosar privind conflictul de interese, Parchetul General declansand urmarirea penala impotriva lui. Actorul a incercat sa taraganeze ancheta si in acest caz, jignindu-i chiar pe procurori, despre care a spus, luni, “ma duc sa le beau cafeaua, ca au o cafea buna”.

Amintim, totodata, ca Diaconu a amenintat ca va da in judecata Agentia Nationala de Integritate, pentru a obtine daune, in caz ca ar fi castigat procesul.

Mircea Diaconu a pierdut acum totul: si functia de director la Teatrul “Nottara”, si pe cea de senator, si pe cea de ministru. A ramas insa cu banii incasati din aceste functii.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.