Mircea Man, incompatibil

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a stabilit că deputatul PDL Mircea Man, fost președinte al Consiliului Județean (CJ) Maramureș (mandatul 2008 – 2012), s-a aflat în incompatibilitate în perioada 19 iulie 2010 – 24 ianuarie 2012, întrucât a exercitat simultan și funcția de membru în Consiliul de Administrație (CA) al Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. El va fi decăzut din drepturi şi nu mai poate ocupa o funcție publică pe o perioadă de 3 ani. Este de aşteptat însă ca Man să conteste în justiţie decizia ANI, pentru a mai câştiga timp.

ANI arată că Mircea Man nu a respectat dispozițiile art. 87, alin (1), lit. d) și f) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora “Funcția de […] președinte al consiliului județean […] este incompatibilă cu: funcția de […] membru al consiliului de administrație […] la instituțiile publice”, precum și dispozițiile art. 91, alin. (3), teza I din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia “Alesul local poate renunța la funcția deținută înainte de a fi numit sau ales în funcția care atrage starea de incompatibilitate, în cel mult 15 zile de la numirea sau alegerea în această funcție”.

Agenția anunță că l-a informat pe Mircea Man despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază, iar acesta a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului.

Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.