Mită la MAI: Cătălin Chelu, 6 ani la închisoare pentru încercarea de mânjire a lui Fătuloiu

Omul de afaceri Cătălin Chelu a fost condamnat definitiv, astăzi, de Curtea de Apel Bucureşti, la 6 ani de închisoare în Dosarul „Mită la MAI”, pentru tentativa de mituire a fostului secretar de stat în Ministerul de Interne, Dan Valentin Fătuloiu. În 19 noiembrie 2010, Dan Fătuloiu, în schimbul unei mite de 1 milion de euro, ar fi trebuit să rezolve 48 de dosare penale deschise pe numele lui Chelu şi ale apropiaţilor acestuia. În urma unui flagrant organizat de DNA după denunţurile lui Dan Fătuloiu şi ale fiului său, Alexandru, procurorii anticorupţie l-au reţinut pe Chelu şi pe cei 3 complici ai acestuia.

Practic, Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a menţinut prima sentinţă, dispusă, în primă instanţă, de Tribunalul Bucureşti.

CAB a dispus ca omul de afaceri să nu mai poată ocupa vreo funcţie în cadrul vreunei societăţi comerciale pentru o durată de cinci ani.

Instanţa i-a condamnat, totodată, pe Niţache Ştefan Badea la 4 ani de închisoare cu executare, iar pe Gabriel Constantinescu şi pe Cristi Antonel Bunu la câte 6 luni cu suspendarea pedepsei.

Dan Fătuloiu a fost şeful Poliţiei Române între anii 2005 şi 2007, fiind apoi desemnat şef al Biroului ataşatului afacerilor interne în SUA, cu funcţia de ministru-consilier.

Din 2009 a fost numit secretar de stat în MAI şi şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică.

În 23 noiembrie 2010, el a fost demis în urma unei anchete a Corpului de control al MAI la IPJ Neamţ, în urma asasinatului din 14 noiembrie de la Piatra Neamţ şi după ce şeful IPJ Neamţ, Aurelian Vasea Şoric, a fost acuzat că ar “pactiza” cu interlopii. La scurt timp, Şoric şi-a dat demisia şi a fost cercetat disciplinar.

Trimis ataşat la Milano pe probleme de afaceri interne, în luna mai 2011, Fătuloiu a revenit în ţară şi numit şef al ITPF Oradea, în ianuarie 2013.

Fătuloiu a fost eliberat din funcţia de şef al Poliţiei de Frontieră Oradea anul trecut în 15 noiembrie 2013. 

Magda SEVERIN

Sursă foto: www.puterea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.