Mita pentru permisul de conducere

Un galatean a fost prins in timp ce primea 750 euro pentru a facilita unei persoane promovarea examenului de obtinere a permisului de conducere.

Flagrantul a fost organizat marti, de ofiterii Directiei Generale Anticoruptie – Serviciul Judetean Anticoruptie Galati, in cooperare cu ofiteri din cadrul IPJ Galati – Serviciul de Investigare a Fraudelor, sub coordonarea procurorului desemnat al Parchetului de pe langa Tribunalul Galati, cu sprijinul informativ si tehnic al Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna.

“In fapt, inculpatul I.P. isi racola clienti din cercul sau de relatii, precum si din Tecuci sau zonele apropiate, pretinzand ca-i poate ajuta sa-si rezolve problemele cu legea sau sa obtina permisul de conducere pentru diverse categorii. Astfel a fost contactat si cetateanul G.R., care era interesat de obtinerea permisului de conducere pentru categoriile B, D si E. Inculpatul i-a pretins 750 de euro, in trei transe, pentru a-l ajuta sa promoveze probele de traseu”, informeaza DGA.

Marti, cei doi s-au intalnit pentru a perfecta ultima transa, moment in care ofiterii au realizat si flagrantul, iar I.P. a fost retinut pentru 24 ore si propus instantei de judecata pentru arestare preventiva.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.