Mitică Iliescu, săltat din vamă de DNA

Dumitru (Mitică) Iliescu, fostul şef al SPP prin intermediul căruia Viorel Hrebenciuc a aflat că este interceptat de anchetatori în dosarul retrocedării ilegale de terenuri, a revenit în ţară mai repede decât anunţase (sosirea era probramată peste 3 zile, sâmbătă) şi a fost săltat de procurori chiar din vamă la Arad, fiind adus sub escortă la sediul central al DNA (în jurul orei 19.00),  pentru a-i fi comunicate acuzaţiile.

Luni, anchetatorii i-au percheziţionat lui Iliescu locuinţa, în lipsă. El este acuzat că i-a dat informaţii lui Hrebenciuc – naşul său la nunta de argint – despre faptul că este interceptat, având datele de la un angajat al DNA care lucrează la “sectorul de poliţie judiciară”.

Potrivit stenogramelor de la dosar, fostul şef al SPP îi spunea lui Hrebenciuc despre angajatul DNA care “ştia şi de Ponta, şi de toţi”, “ştia cine are dosare, ştia de cei special urmăriţi”, “ştia de Băsescu, de 27 de milioane”.

Hrebe i-a propus intensificarea contactelor pentru transmiterea acestor date nedestinate publicităţii, iar în schimbul acestor servicii, Iliescu i-a cerut sprijinul pentru angajarea fiicei sale, de profesie arhitect, într-o instituţie publică.

De acest „amănunt” urma să se ocupe Andrei, fiului lui Hrebenciuc, care a primit astăzi vizita mascaţilor la birou. După percheziţii, Andrei Hrebenciuc a fost dus la audieri la DNA Braşov.

Magda SEVERIN

Sursă foto: www.ziare.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.