Mituitor, prins în flagrant alături de poliţistul ajutător

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Constanţa au prins, luni, un cetăţean din localitatea Lumina, jud. Constanţa, în timp ce îi oferea 1.500 de lei unui agent al Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime Constanţa (SPTM), pentru a nu lua măsurile legale într-un dosar penal în care bărbatul, alături de doi complici, era cercetat pentru furt de cărbuni din portul Constanţa. Flagrantul a fost organizat sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, iar în plasă a picat şi un agent de poliţie, care a intermediat tranzacţia dintre mituitor şi cel pe care a vrut să-l corupă, informează, marţi, DGA, în comunicatul remis redacţiei.

“În fapt, în noaptea de 22/23 ianuarie a.c., R.N. a fost depistat, alături de alte două persoane, în timp ce transporta cantitatea de 1,5 tone cărbune sustras din portul Constanţa. Cu ocazia audierilor celor trei suspecţi, R.N. i-a propus poliţistului ca, în schimbul unor „atenţii”, să nu ia măsuri legale împotriva lor şi să nu predea cărbunele unităţii, ai cărei angajaţi sunt, întrucât riscă desfacerea contractului de muncă.

Ofiţerul a sesizat procurorul de caz, care a delegat lucrătorii DGA – SJA Constanţa, pentru organizarea activităţii de prindere în flagrant a lui R.N.”, precizează DGA.

Luni, 28 ianuarie, în timp ce procurorul de caz împreună cu ofiţerii anticorupţie organizau activitatea, agentul de poliţie P.V.A. a venit şi a depus un denunţ cu privire la faptul că, în cursul dimineţii, la ora 10.45, a fost contactat la birou de agentul de poliţie L.P. din cadrul IGPR, care i-a solicitat să-l ajute în legătură cu învinuitul R.N., cercetat pentru comiterea unui furt din portul Constanţa.

“Având în vedere situaţia creată, procurorul de caz a delegat lucrătorii S.J.A Constanţa, pentru efectuarea de acte procedurale în cauză. Cu ocazia întâlnirii, agentul de poliţie L.P. a solicitat celor doi poliţişti denunţători să-l ajute pe învinuitul R.N., subliniind faptul că acesta a pregătit o sumă de bani pe care urmează să le-o ofere cu ocazia audierilor. Ulterior, agentul L.P. l-a contactat pe numitul R.N., asigurându-l că a discutat cu cei doi poliţişti, instruindu-l totodată asupra modului de comportare privind oferirea sumei de bani”, se mai arată în comunicatul DGA.

Ofiţerii de poliţie judiciară ai SJA Constanţa, sub coordonarea procurorului desemnat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, au organizat flagrantul şi l-au prins pe mituitor. Acesta are acum cu încă un dosar penal, de data aceasta pentru dare de mită.

Agentului de poliţie L.P s-a ales şi el cu dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la dare de mită.

Cei doi sunt reţinuţi pentru 24 de ore şi urmează ca astăzi să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă 29 de zile.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.