Mituitori de polițiști rutieri prinși în flagrant de DGA

Ofițerii DGA au prin în flagrant delict, ieri, doi mituitori de polițiști rutieri, în zone diferite din țară dar pentru aceeași infracțiune: conducere fără permis auto. Prinderea lor nu ar fi fost posibilă însă fără denunțul agenților în cauză.

  1. Ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Bistrița-Năsăud, în baza denunţului depus la S.J.A. Bistrița-Năsăud de către un agent de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei Oraşului Năsăud, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, l-au surprins în flagrant pe I.P.V. în timp ce remitea agentului suma de 2.000 lei, cu titlu de mită.

„Banii erau oferiți pentru ca polițistul să nu-i întocmească dosar penal ca urmare a săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autoturism pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere, să nu ia măsura sancționării contravenționale pentru depășirea vitezei legale peste limita admisă în localitate și să întocmească pe numele soției actele procedurale„, precizează DGA în comunicatul remis redacției.

În cauză, procurorul competent  a început urmărirea penală împotriva lui I.P.V pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită, prev. și ped. de art. 290 alin.1 și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prev. și ped. art. 335 alin.2 din C. pen., ambele cu aplicarea art. 38 alin.1 C.pen., cercetările continuând cu suspectul în stare de libertate.

  1. Ofițerii DGA Bucureşti și Ilfov (D.A.M.B.J.I.), sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, au prins-o în flagrant pe C.E. imediat după ce a dat mită 400 de lei unui poliţist.

„În fapt, la data de 21 februarie a.c., un agent de poliție în cadrul I.P.J. Ilfov – Poliţia Oraşului Măgurele, Formaţiunea Rutieră, a sesizat faptul că, în aceeaşi zi, C.E. i-a promis suma de 500 de lei pentru a nu-şi îndeplini atribuțiile de serviciu, respectiv înregistrarea unui dosar penal privind infracţiunea de conducere a unui autoturism fără permis de conducere săvârșită de către aceasta”, precizează DGA.

C.E. este cercetată pentru dare de mită iar Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile pentru aceasta.

La activitatea de prindere în flagrant, ofițerii au beneficiat de sprijinul Serviciului Tehnic din cadrul DGA. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.