Muresan si Remes, pasuiti cu dosarul ”Caltabosul”

Fostul ministru ai Agriculturii, Ioan Avram Muresan, condamnat luni dimineata, definitiv si irevocabil, la 7 ani inchisoare, mai este condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare, alaturi de un alt fost ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remes, in celebrul dosar de coruptie ”Caltabosul”, insa aceasta sentinta nu este definitiva, ambii atacand-o cu recurs. Desi decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) a fost pronuntata in 14 februarie a.c., iar recursul la Completul de 5 judecatori a fost inaintat in termen de 10 zile, pana in prezent, dupa 3 luni, nu a avut loc niciun termen de judecata.

In dosarul Caltabosul, Ioan Avram Muresan a fost acuzat ca a intermediat mita primita in septembrie 2007 de la Decebal Traian Remes – ministru in exercitiu la Agricultur la acea vreme – de la omul de afaceri Gheorghe Ciorba. Potrivit procurorilor, acesta a cumparat cu 15.000 de euro, plus carnati si palinca in valoare de 1.500 de lei, bunavointa ministrului pentru a castiga doua licitatii publice.

In 10 octombrie 2007, TVR a difuzat, in jurnalul de la ora 19.00, imagini de la o intalnire a lui Remes cu fostul ministru Ioan Avram Muresan, in care acesta din urma ii da un plic lui Remes, precum si inregistrari audio referitoare la licitatii. Remes a demisionat a doua zi din functia de ministru al Agriculturii, in 11 octombrie 2007.

Daca Ioan Avram Muresan a fost condamnat definitiv si irevocabil la 7 ani inchisoare intr-un alt dosar – abuz in serviciu, deturnare de foonduri, fals intelectual -, si asteapta, luni,  mandatul de executare a pedepsei, Decebal Traian Remes se afla inca in libertate, pana la finalizarea judecarii recursului in dosarul “Caltabosul”, din care nu s-a consumat pana in prezent niciun termen.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.