Nastase a ajuns in penitenciar

In a 6-a zi de la emiterea mandatului de incarcerare, Adrian Nastase a primit, marti seara, acceptul medicilor sa fie externat din Spitalul Floreasca si transferat la Spitalul Penitenciar Rahova. In acest fel, mandatul de incarcerare emis miercurea trecuta de Tribunalul Bucuresti a putut fi, in sfarsit, pus in aplicare, dupa balbaiala de aproape o saptamana a Politiei.

Pentru externare a fost nevoie de 3 avize medicale:

  • avizul medicilor de la terapie intensiva;
  • avizul cardiologului;
  • avizul chirurgului.

Daca in urma cu o zi medicii se fereau sa dea ok-ul transferului, marti seara nu au mai cracnit. Spitalul Penitenciar Rahova, unde ar fi trebuit dus din prima Nastase, este dotat corespunzator ranilor pe care le are.

Personalul de securitate al spitalului a blocat accesul pe rampa spre unitatea de primiri urgente incepand cu ora 20.00, insa externarea s-a facut abia 2 ore si 20 de minute mai tarziu.

Nastase a ajuns la penitenciar la ora 22.40.

Dupa ce DNA a inceput urmarirea penala impotriva a 3 politisti si a medicului Serban Bradisteanu pentru favorizarea infractorului, Nastase va fi audiat si el. Un politist de la omoruri, imbracat civil, a intrat in salonul unde inca se afla Nastase la Floreasca, pe la ora 21.00, si a coborat o ora mai tarziu fara catusele pe care le purtase la vedere.

Tentativa de omor

Nu este exclus ca Adrian Nastase sa fie acuzat de tentativa de omor, intrucat el a scos pistolul in prezenta unuia dintre ofiterii veniti sa il duca la arest in seara de 20 iunie, iar cand politistul a sarit sa-i ia arma din mana a fost o mica lupta si putea fi impuscat. Celalalt politist, cand a ajuns in camera unde a avut incidentul si si-a vazut colegul viu, chiar a exclamat “Bine ca nu te-a impuscat!”. Sunt relatarile facute marti de avocatul politistului.

In acest caz, Nastase va primi majorarea pedepsei, singurul lucru care va putea spala obrazul autoritatilor pentru bajbaiala punerii in aplicare a mandatului. Iar aceasta, deoarece publicul neavizat nu face distinctie intre faptul ca Politia nu si-a dus la indeplinire misiunea decat 6 zile mai tarziu, in timp ce judecatorii au dat verdictul corect.

Ca de obicei, procurorii DNA – cei care scot la lumina, pana la urma, coruptia – au salvat de la trimiterea in derizoriu a ceea ce justitia a dovedit ca a castigat, in 20 iunie, dupa 22 de ani: independenta.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.