Nastase, cu un pas mai aproape de prescriptie

Inalta Curte de Casatie si Justitie a amanat, miercuri, pentru 23 mai, luarea unei decizii in recursul formulat de Adrian Nastase in dosarul Trofeul Calitatii, in care fostul premier a fost condamnat la 2 ani de inchisoare cu executare (in 30 ianuarie a.c.). Este al 4-lea termen, iar in 10 iunie se vor prescrie faptele, dupa aproape 3 ani si jumatate de la trimiterea in judecata a dosarului.

Daca la termenele trecute ba s-a imbolnavit unul dintre avocati, ba altul era plecat in strainatate, miercuri s-au depus nu mai putin de 20 de cereri: recuzarea procurorului DNA – respinsa de instanta –, suspendarea procesului si sesizarea Curtii Constitutionale privind completul de judecata. Avocatii lui Adrian Nastase au criticat pozitionarea procurorului in sala de sedinta, au cerut notitele magistratului asistent, inregistrari video si incheieri de sedinta. Dupa aproape 10 ore de judecata instanta a decis sa se pronunte pe cereri, joi 17 mai, iar urmatorul termen a fost fixat pentru 23 mai.

Adrian Nastase vrea achitare in acest dosar. El a primit 3 ani de inchisoare cu suspendare in pdosarul Zambaccian, iar in procesul Matusa Tamara a fost achitat. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.