Nastase s-a impuscat cu un Smith&Wesson. Cum i-a salvat politistul viata

Fostul premier PSD Adrian Nastase s-a impuscat cu un revolver Smith&Wesson, de calibrul 38, informeaza Ministerul Public, precizand ca s-a dispus o expertiza balistica. Cercetarea procurorilor de la ICCJ s-a incheiat joi dimineata, iar anchetatorii au ridicat doua obiecte de vestimentatie (camasa si maieul) pe care victima le purta in momentul producerii incidentului. Potrivit site-ului Smith&Wesson, o asemenea “bijuterie” costa circa 800 de dolari. Surse judiciare afirma ca viata lui Nastase a fost salvata de unul dintre politistii veniti sa il duca la arest, el reusind sa ii blocheze pistolul dupa primul foc.  

“In continuarea cercetarilor in cauza privind incidentul petrecut, in seara de 20 iunie 2012, referitor la tentativa de suicid a lui Nastase Adrian, procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, impreuna cu echipa operativa, au finalizat, in dimineata zilei de 21 iunie 2012, in jurul orei 3.00, cercetarea la fata locului”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Public.

“Cu ocazia cercetarii la fata locului, a fost sigilata incaperea in care se aflau armele detinute. Astazi, 21 iunie, in jurul orei 12.00, procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au procedat la desigilarea incaperii, in vederea predarii armelor Serviciului Arme din cadrul Directiei Generale a Politiei Municipiului Bucuresti”, precizeaza sursa citata.

Personalul medical, audiat

Totodata, in prezent, sunt in derulare audieri ale personalului medical care au acordat ingrijiri la fata locului, precum si ale echipei de politisti care au comunicat mandatul de executare a pedepsei.

De asemenea, au fost solicitate Spitalului de Urgenta Floreasca acte medicale privind diagnosticul postoperatoriu.

Fostul premier PSD, Adrian Nastase, a fost miercuri condamnat definitiv, la 2 ani de detentie pentru santaj, intr-un caz privind strangerea de fonduri pentru campania sa electorala din 2004.

Cum i-a salvat politistul viata lui Nastase 

La putin timp dupa ce doi politisti au venit cu mandatul de aducere la arest, Nastase s-a impuscat, ranindu-se la gat. Potrivit surselor judiciare, unul dintre ofiteri i-ar fi salvat viata, intervenind la timp.

Nastase ar fi cerut permisiunea sa mearga in biblioteca sa-si ia o carte, timp in care unul dintre ofiteri l-a insotit. Dupa ce si-a ales volumul, Nastase s-a asezat la birou, a scos din buzunar pistolul, i-a cerut scuze politistului ca “trebuie sa asiste la asemenea gest” si si-a indreptat revolverul spre cap.

Dovedind o prezenta de spirit fantastica, politistul s-a aruncat asupra lui, i-a rasucit mana, dar un glont – singurul – a reusit sa-i partunda in gat, lateral, si sa iasa prin spate. Cum un asemenea pistol nu are piedica, politistul a introdus degetul in spatele tragaciului si, astfel, a izbutit sa blocheze arma.

Ioan Rus a declarat ca a vorbit cu Adrian Nastase miercuri in jurul orei 22.00 si ca a “simtit” din tonul acestuia ca “face ceva rau” si a decis sa trimita o ambulanta la resedinta lui din Zambaccian, “pentru orice eventualitate”. Ministrul de Interne va fi audiat si el de procurori, in ancheta ce se deruleaza privind tentativa de sinucidere a lui Nastase.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.