Nelu Iordache rămâne în arest. Ancheta se extinde

Nelu Iordache, patronul firmei Romstrade, rămâne în detenţie, după ce Curtea de Apel Bucureşti i-a respins, joi, recursul faţă de prelungirea termenului de cercetare în stare de arest preventiv, pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii alocaţi construirii autostrăzii Nădlac-Arad. În 26 februarie, Tribunalul Bucureşti a prelungit cu 30 de zile, din 1 până în 30 martie, măsura arestării preventive a lui Iordache, la propunerea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), dar inculpatul a făcut recurs. Numai că respingerea recursului nu este vestea cea mai proastă pentru patronul Romstrade. Procurorii DNA au extins ancheta asupra lui, în urma unei plângeri a Băncii Comerciale Române (BCR) privind o înşelăciune de aproximativ 15 milioane de euro, legate de lucrările la autostrada Nădlac – Arad.

Avocatul lui Nelu Iordache, Cătălin Dancu, admite că există o plângere a BCR depusă la DNA, dar susţine că este prematură şi nu conturează elementele unei înşelăciuni.

Concret, BCR îl acuză pe Nelu Iordache că nu a acoperit linia de credit deschisă de Romstrade pentru lucrările la autostrada Nădlac-Arad. Potrivit avocatului, CNADNR trebuia să plătească firmei Romstrade facturile pentru lucrările la tronsonul de autostradă, lucru care nu s-a mai întâmplat din noiembrie 2012, după ce instituţia a reziliat contractul.

Avocatul a precizat că banii plătiţi de CNADNR firmei Romstrade erau daţi ulterior BCR, în cadrul liniei de creditare a lucrărilor, însă în condiţiile în care societatea nu a mai primit bani de la CNADNR, nu a mai putut plătit în continuare.

Nelu Iordache este arestat preventiv de peste 3 luni, el primind mandat în 2 decembrie 2012. De atunci, anchetatorii i-au deschis încă 3 dosare penale. Firmele lui Romstrade şi Romstrade Logistic Expres (taxi aerian) au intrat în insolvenţă în 11 decembrie 2012. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.