UPDATE! Nicușor Constantinescu, ARESTAT

Președintele suspendat al CJ Constanța, Nicușor Constantinescu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile în această seară, după ce, sosit în ţară astăzi la prânz şi ridicat de poliţişti din aeroportul „Henri Coandă”, a fost dus în faţa instanţei Tribunalului București, care a confirmat mandatul emis pe numele lui în lipsă, pe vremea când refuza să revină din SUA. Între timp i-a expirat viza pentru Statele Unite şi a plecat în Turcia, unde autorităţile din Istanbul l-au reţinut ieri.

UPDATE 7 noiembrie: Şi Tribunalul Constanţa a confirmat mandatul de arestare preventivă emis pe numele lui Nicușor Constantinescu. Preşedintele suspendat al CJ Constanţa a susţinut şi în faţa acestui judecător că nu s-a sustras anchetatorilor.

Procurorul DNA l-a întrebat însă pe Nicuşor Constantinescu dacă a fost în custodia autorităţilor americane, dacă a avut montat un dispozitiv pe gleznă pentru monitorizarea deplasărilor şi dacă urma să fie încarcerat în SUA.

Constantinescu a răspuns negativ la aceste întrebări şi l-a acuzat pe procuror că minte, ridicând tonul şi dorind să arate că nu are urme pe gleznă de la acel dispozitiv, el fiind calmat de către judecătoare.

Procurorul a depus la dosar documente care arată că Nicuţor Constantinescu a avut montat un asemenea sistem de monitorizare pe gleznă şi că pe data de 22 octombrie ar fi urmat să fie încarcerat într-un penitenciar american, motivul fiind expirarea vizei în data de 8 octombrie.

Nicuşor Constantinescu susţine însă că viza i-a fost prelungită până în aprilie 2015 şi că a plecat din SUA pe propria răspundere, că medicii i-au interzis să întrerupă tratamentul şi să plece din Statele Unite ale Americii.

Nicuşor Constantinescu s-a întors la Spitalul Penitenciarului Rahova după pronunţarea sentinţei.

“Confirmă măsura arestării preventive dispusă față de inculpat. Dispune punerea în executare a mandatului de arestare preventivă cu o durată de 30 de zile cu începere de la data încarcerării, 6 noiembrie, până la 5 decembrie, inclusiv”, se arată în minuta deciziei TB.

Nicuşor Constantinescu a fost dus la Constanța, unde Tribunalul de acolo trebuie să confirme, mâine, un alt mandat de arestare în lipsă emis pe numele baronului PSD, aşa cum pevede procedura.

Oamenii legii vor decide apoi, în funcţie de starea de sănătate şi de domiciliul arestatului, locul unde va fi încarcerat. El va putea rămâne în arestul Poliţiei, la infirmerie, sau dus la spitalul penitenciar. Avocaţii lui Nicuşor Constantinescu spun că starea sa de sănătate s-a îmbunătăţit.

Procurorii DNA i-au permis baronului PSD să părăsească ţara în luna martie, pentru a merge în SUA să facă o intervenţie chirurgicală. Ar fi trebuit să revină în ţară în iunie  dar el nu a mai vrut să revină, deşi s-a externat în luna mai şi a fost filmat în timp ce fuma la o terasă din New York (unde a declarat ulterior că a mâncat mici), se plimba pe stradă şi făcea cumpărături.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.