Nicuşor Constantinescu, dat din nou în urmărire naţională

Baronul PSD Nicuşor Constantinescu a fost dat în urmărire naţională pentru a doua oară. Fotografia preşedintelui CJ Constanţa a fost postată recent pe siteul Poliţiei Române, la secţiunea “Urmăriri”. El a plecat la sfârşitul lunii martie în SUA pentru o intervenţie chirurgicală, dar nu s-a mai întors în ţară la termenul convenit cu procurorii DNA şi „bătut în cuie” de instanţa de judecată, respectiv mijlocul lunii iunie.

Iniţial, magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis în 24 iunie, la solicitarea DNA, înlocuirea măsurii controlului judiciar cu arestarea preventivă pentru 30 de zile a inculpatului.

În motivarea sentinţei, magistraţii arată că președintele CJ Constanța a încălcat cu rea-credință obligația de a nu părăsi țara şi poate fi tratat într-un spital din România.

Avocatul baronului de Constanţa a contestat decizia la Curtea de Apel Bucureşti, care a hotărât în 15 iulie că inculpatul a stat în mod legal în afara ţării în perioada 18 iunie – 1 iulie.

În 7 iulie, IGPR l-a dat în urmărire internaţională, prin INTERPOL, pe Nicuşor Constantinescu, dar sentinţa CAB a răsturnat situaţia.

Între timp, “o năpârcă” – aşa cum l-a caracterizat baronul PSD pe cel care a postat pe Youtube un filmuleţ – l-a demascat, arătând cum bolnavul recent operat de cancer  la prostată se plimba pe stradă şi fuma, după ce mâncase mici la o terasă din New York – afirmaţie făcută chiar .

În 23 iulie, Tribunalul Bucureşti a emis un nou mandat de arestare preventivă pe numele lui Nicușor Constantinescu. Din nou decizia nu este definitivă, verdictul aparţinând CAB. 

nicusor constantinescu

Preşedintele CJ Constanţa susţine că nu se poate deplasa în ţară întrucât un transport i-ar pune viaţa în pericol.

Între timp, prietenul său Radu Mazăre, care declara până acum că Nicuşor Constantinescu “are un furtun în burtă şi nu poate merge”, a dat  sfoară în ţară că  a fost operat din nou şi că situaţia lui este critică. Preşedintele CJ nu renunţă însă la funcţie, deşi n-a mai dat pe la serviciu din martie şi susţine şi el că are zilele numărate.

Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA în 3 dosare penale. Într-unul dintre acestea, preşedintele CJ Constanţa este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, în altul că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, iar în cel de-al treilea pentru că a atribuit nelegal terenuri.

De asemenea, Nicuşor Constantinescu este cercetat pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce în casa lui au fost găsite, la percheziţii, 15 cartuşe de 9 milimetri.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.