Nicuşor Constantinescu, dat în urmărire naţională. El nu se mai află din luna mai în spital

Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost dat în urmărire naţională, după ce Tribunalul Bucureşti a decis, ieri, înlocuirea măsurii controlului judiciar cu arestarea preventivă pentru 30 de zile, deoarece inculpatul nu a revenit în ţară în 7 iunie, aşa cum se angajase la ultima prelungire a mandatului, din multiplele aprobate de DNA. Decizia instanţei nu este definitivă şi se va judeca la CAB, însă cum mandatul de arestare a ajuns, potrivit procedurii, la IPJ Constanţa, poliţiştii au mers la locuinţa baronului PSD şi au constatat, în mod oficial, că acesta nu este acasă, astfel că i s-a emis mandat de urmărire naţională.

UPDATE 30 iunie: Motivare TB: Nicușor Constantinescu a încălcat cu rea-credință obligația de a nu părăsi țara.

Acum urmează ca IGPR să emită pe numele baronului de Constanţa şi un mandat de urmărire internaţională, deoarece acesta nu se află în ţară, ci în Statele Unite ale Americii, unde a plecat în luna martie pentru o operaţie.

Iniţial, a solicitat o „scutire” de 2 săptămâni de la DNA, dar apoi şi-a prelungit şederea invocând motive medicale.

Între timp însă s-a externat, lucru recunoscut şi de avocatul său, Marius Mocanu, care a confirmat că încă din luna mai clientul său a părăsit Spitalul Johns Hopkins. Apărătorul că preşedintelui CJ Constanţa susţine însă că acesta “se află în SUA, însă într-un aşezământ paramedical care are un protocol de colaborare cu clinica unde a fost operat şi unde i se administrează tratamentul”.

“Niciodată nu am susţinut faptul că ar fi internat nonstop în clinică, pacientul fiind internat cu ocazia efectuării operaţiei, precum şi în două rânduri, când starea sa de sănătate s-a agravat. Aceasta este procedura medicală standard în SUA, mai ales în cazul pacienţilor nerezidenţi. Aceste informaţii şi dovezi au fost prezentate şi DNA, şi judecătorului”, a declarat avocatul.

În 20 martie a.c., după ce fusese reţinut de procurorii DNA pentru fapte de corupţie, Nicuşor Constantinescu a fost lăsat în libertate de instanţa Tribunalului Bucureşti.

Judecătorul Raul Alexandru Nestor a respins cererea de arestare preventivă motivând că inculpatul suferă de “cancer de prostată cu risc ridicat care necesită un tratament intensiv combinat de terapie prin radiații și terapie cu hormoni”, potrivit unei scrisori medicale a unui spital din SUA.

În 25 aprilie, şeful CJ Constanţa a fost trimis în judecată într-un prim dosar de corupţie, iar în 27 mai, într-un nou dosar. Evident că nu s-a prezentat la niciun termen până acum.

Anul trecut în 24 aprilie, Nicuşor Constantinescu a fost declarat de ANI incompatibil, dar a atacat în instanţă decizia.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.