Nicușor Constantinescu, eliberat

Președintele suspendat al CJ Constanța, Nicușor Constantinescu, a fost eliberat din arest preventiv cu o zi înainte de onomastică, după aproape o lună de stat după gratii. Curtea de Apel Constanța a decis astăzi, definitiv, că el poate fi judecat sub control judiciar, după ce avocatul său a adus acte medicale potrivit cărora inculpatul trebuie să facă radioterapie. Baronul PSD a revenit în ţară pe 6 noiembrie, din Turcia, după ce fusese dat în urmărire prin INTERPOL şi reținut de Poliția din Istanbul, fiind apoi arestat de autorităţile române. Acum vrea să se reîntoarcă în Turcia, pentru tratament, invocând că în ţară nu există  condiţii pentru boala lui.

Opt zile mai târziu, în 14 noiembrie, procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) l-au trimis în judecată într-un al treilea dosar, alături de 19 inculpaţi (persoane fizice și juridice), pentru că au prejudiciat cu peste 30 de milioane de lei CJ Constanța și cu peste 1 milion de lei statul român.

Într-un prim dosar, baronul PSD de Constanţa a fost deferit justiţiei în 25 aprilie,  pentru 6 fapte de corupţie (abuz în serviciu în formă continuată), după ce anchetatorii au început urmărirea penală în 15 ianuarie asupra lui.

Măsura controlului judiciar a fost dispusă deja asupra lui într-un al doilea dosar, în care este acuzat de comiterea a 24 de infracţiuni de abuz în serviciu: 3 contra intereselor publice și 21 contra intereselor persoanelor.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.