UPDATE! Nicușor Constantinescu a fost arestat

Baronul PSD de Constanța, Nicușor Constantinescu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, prin decizia instanței Tribunalului Constanța luată în această seară, la solicitarea procurorilor DNA.

UPDATE 26 februarie: Nicușor Constantinescu a fost eliberat în arest la domiciliu. 

În acest nou dosar, Nicușor Constantinescu este acuzat de multiple fapte de corupție – ca, de altfel, și în celelalte 3 dosare în care a fost deja trimis în judecată (, în 25 aprilie 2014 – pentru 6 infracțiuni de corupție; în 19 noiembrie 2014, pentru 24 de infracțiuni).

Mai grav este că de data aceasta a dat bani publici (5 milioane de lei) unor asociații și fundații ca să-i voteze pe candidații PSD la alegerile locale din 2012.

Iată capetele de acuzare din noul dosar:

– abuz în serviciu (3 infracţiuni, din care 2 în formă continuată),
– constituire a unui grup infracţional organizat,
– coruperea alegătorilor (2 infracţiuni),
– conflict de interese (10 infracţiuni, din care 5 în formă continuată),
– tentativă la abuz în serviciu, în formă continuată.

Baronul PSD de Constanța a mai fost arestat preventiv într-un dosar, dar a fost eliberat după aproape o lună, invocând faptul că suferă de o boală incurabilă.

De altfel, el a fost plecat anul trecut în SUA pentru a se trata, dar nu s-a întors la data stabilită de procurori, ci a fost nevoie să fie dat în urmărire internațională prin INTERPOL și prins în Turcia, de unde a fost adus de polițiști acasă și arestat în 6 noiembrie 2014.

Acum starea de sănătate a lui Constantinescu este “relativ bună”, potrivit avocatului acestuia, Marius Mocanu, care a adăugat că este însă vorba despre „o persoană care a fost bolnavă de cancer, care a fost operată de cancer și care se află în tratament”.

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.